Política 26/01/2015

El PP, sobre el triomf de Syriza: "Si Arnaldo Otegi està feliç, no podem estar-ho els espanyols"

Esteban González Pons fa una crida al PSOE perquè enforteixi amb ells "el centre polític"

Ara
1 min
El vicescretari general d'estudis i programes del PP, Esteban González Pons, aquest cap de setmana a Madrid. EFE

MadridEl vicesecretari general d'estudis i programes del PP, Esteban González Pons, ha mostrat la seva "preocupació" pel triomf aquest diumenge de Syriza a Grècia. Per demostrar la seva oposició al partit de l'esquerra radical grega, ha utilitzat un tuit del polític abertzale Arnaldo Otegi, ara a presó, en què celebrava aquesta victòria: "Si Arnaldo Otegi està feliç, no podem estar-ho els espanyols", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel dirigent popular, l'arribada de l'esquerra de la socialdemocràcia al poder i l'auge, com a tercera força, de l'extrema dreta s'explica per l'afebliment del "centre polític". Per això, ha instat el PSOE a deixar de competir, suposadament, amb Podem i Esquerra Unida per ser l'equivalent de Syriza a Espanya i tornar a enfortir l'espai tradicional del bipartidisme espanyol amb el PP.

Ha assegurat que ni a Grècia ni a Espanya "els convé que l'extrema esquerra arribi al poder".

González Pons s'ha mostrat convençut que no es perdonarà deute als grecs i ha recordat que els espanyols els van deixar 26.000 milions que els populars no estan disposats a deixar de cobrar. "Els continuem necessitant", diu, en referència als diners del crèdit europeu.

Segons ha dit, Europa entraria en una dinàmica perillosa si es perdonen els deutes quan els ciutadans voten partits "radicals".

stats