Política 20/02/2018

El PP, sobre la decisió de Gabriel de no anar al Suprem: "No eren tan valents com ells mateixos presumien"

Ciutadans retreu a l'exdiputada que "fugi de la justícia" amb el "mateix 'modus operandi'" amb què ho va fer Puigdemont

Mireia Esteve / Anna Mascaró
2 min
Alejandro Fernández a la sala de premsa del Parlament

BarcelonaDavant la decisió de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel de no anar a declarar davant del Tribunal Suprem, el PP no ha tardat a censurar aquesta decisió. El diputat popular Alejandro Fernández ha avisat a Gabriel que "tothom tard o d'hora haurà d'assumir les il·legalitats que hagi comès". El popular ha parlat en la mateixa línia en què aquest dilluns ja es va expressar el secretari general del partit, Santi Rodríguez, que va valorar les citacions judicials als líders independentistes d'aquesta setmana com un "senyal de bona qualitat de la democràcia". Fernández, però, ha criticat la decisió de l'exdiputada de la CUP: "No eren tan valents com ells mateixos presumien", ha etzibat en una roda de premsa al Parlament.

Per la seva banda, el PSC també ha reaccionat a aquesta decisió de Gabriel per boca del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha avisat que tots els ciutadans han de respondre davant la justícia: "Tots tenim els nostres drets i deures, i tots hi hem de respondre". També el secretari d'organització dels socialistes, Salvador Illa considera que Gabriel hauria de respondre davant la justícia, com ja va dir ahir: "Tothom ha de fer front a les seves responsabilitats, l'Anna Gabriel també", ha escrit al seu compte de Twitter.

En paral·lel, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha reaccionat a la decisió de Gabriel de mantenir-se a Suïssa amb una sola frase: "La CUP i Puigdemont tenen el mateix 'modus operandi' quan es tracta de fugir de la justícia".

Els comuns urgeixen a formar govern davant la situació política

El líder de Catalunya en Comú - Podem, Xavier Domènech, ha lamentat, en canvi, que Gabriel "es trobi en aquesta situació i hagi de ser lluny de casa seva". Domènech ha considerat, a més, que la seva situació confirma "que vivim una situació política i social absolutament extraordinària". Per tant, ha urgit a la formació d'un govern per fer front a aquesta excepcionalitat. "Cada cop és més evident que aquells que tenim la responsabilitat de la representació pública i política hem de tenir clar que estem en una situació gravíssima, i això comporta la recomposició d'aquest país", ha sentenciat.

stats