El PP critica que la Generalitat es gasti 34 milions en lloguers a Barcelona

Enric Millo insta el Govern a "posar ordre" i reclama que "no faci pagar als catalans la seva erràtica gestió i el descontrol econòmic i financer"

El portaveu del grup del PPC al Parlament, Enric Millo, ha criticat aquest dissabte que el govern de la Generalitat es gasti 34 milions d'euros anuals a llogar oficines i edificis per als seus departaments a la ciutat de Barcelona. Millo ha instat el Govern, en un comunicat, a "posar ordre" en la gestió dels recursos de la Generalitat i li ha reclamat que "no faci pagar als catalans la seva erràtica gestió i el descontrol econòmic i financer".

En una resposta parlamentària del Departament d'Economia, s'especifica que la Generalitat es va gastar l'any passat més de 34 milions d'euros -sense IVA- en concepte de lloguers, i aquesta dada correspon únicament a la capital catalana.

Segons el portaveu del PPC al Parlament, "en la situació econòmica actual, aquestes xifres són un autèntic disbarat", i ha recordat que el seu grup ha tingut coneixement d'aquesta dada "al mateix temps que hem conegut que el Govern està posant a la venda lots d'immobles".

Segons la seva opinió, "queda en evidència la ineficàcia i el descontrol del Govern en la gestió del patrimoni", ha apuntat, i en aquest sentit ha exigit al Govern, i concretament al Departament d'Economia, que no faci pagar la seva erràtica gestió i el descontrol econòmic i financer a tots els catalans".

Millo considera que "la compra amb arrendament posterior, conegut com a 'sale & lease back' s'està convertint en habitual, fet que agreuja encara més el pèssim estat actual de la situació econòmica, perquè resol un problema puntual de tresoreria a curt termini però dilapida el patrimoni de la Generalitat, a la vegada que hipoteca i condiciona negativament la viabilitat futura de la hisenda pública catalana".

Ha anunciat, en aquest sentit, que el PPC presentarà una bateria de preguntes escrites per descobrir, no només els imports dels lloguers d'edificis a Barcelona sinó a tot Catalunya, així com per quants anys han estat compromesos els contractes de lloguer, "perquè els catalans tenen dret a saber com està gestionant CiU els recursos de la Generalitat i el patrimoni de tots", ha conclòs.

Més continguts de