Publicitat
Publicitat

El PP rebutja que la Generalitat obri una oficina permanent davant el Vaticà

El Govern català es plantejaria obrir una oficina a Roma

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, s'oposa que el Govern obri en aquesta legislatura una oficina permanent de representació a Roma per mantenir contacte directe amb el Vaticà.

En declaracions a Efe, Sánchez-Camacho ha argumentat que "quan es produeixen retallades tan dures als catalans no es pot mantenir ni una sola 'ambaixada' de la Generalitat al món ni obrir-ne d'altres", i ha afegit que si Catalunya vol relacionar-se amb el Vaticà, pot canalitzar els contactes a través de la representació d'Espanya.

El PP creu, a més, que el Govern pretén usar aquesta oficina per difondre l'"agenda independentista i separatista" d'Artur Mas, també davant la Santa Seu.

El govern de la Generalitat està treballant per reforçar les seves relacions amb el Vaticà, que rebran un nou impuls amb una pròxima visita institucional d'Artur Mas a Roma.

El Govern està estudiant l'opció d'obrir en aquesta legislatura, sempre que millori la salut de les finances catalanes, una oficina permanent de representació a Roma, per mantenir contacte directe amb el Vaticà.

El PPC dóna suport a les oficines de promoció econòmica que la Generalitat té a tot el món, però advoca per tancar totes les oficines de representació exterior del govern català.

RE

Més continguts de