Política 24/04/2014

El PP acusa el Govern d'encarregar la impressió de les paperetes del 9-N als presos de Lleida

"Estan fent com els faraons o règims dictatorials, que utilitzaven els penats com a mà d'obra barata", assegura la diputada del PP Dolors López

Sara González
2 min

BarcelonaEl PP ha acusat el Govern de la Generalitat d'haver encarregat als presos del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de Lleida la impressió de les paperetes del 9-N, tal com va publicar la setmana passada el diari 'La Mañana'. "Estan fent com els faraons o règims dictatorials, que utilitzaven els penats com a mà d'obra barata", ha etzibat durant la sessió de control del Parlament la diputada Dolors López.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha negat que per ara hagin rebut un encàrrec d'aquestes característiques, però ha subratllat que els CIRE estan "oberts" a rebre encàrrecs tant de l'administració pública com de qualsevol partit polític per seguir treballant per a la reinserció dels presos a la societat.

López, però, ha insistit que el Govern està "utilitzant" els presos per "col·laborar en una consulta il·legal" i l'ha acusat, fins i tot, d'estar malversant fons públics. "Els faraons feien construir mausoleus i vostès estan cavant la seva pròpia fosa", ha sentenciat la dirigent popular, mentre Gordó s'ha limitat a avisar que el que deia era "molt gros" i a defensar la tasca que fan els CIRE.

Fonts sindicals, tal i com ha avançat l'agència EFE, asseguren que el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció de Lleida encara no ha rebut l'encàrrec oficial per imprimir les paperetes, tot i que ja estan fent proves amb diferents plantilles i en qualsevol moment podrien assumir l'encàrrec de la impressió de les paperetes per al 9 de novembre.

Impressió i disseny ‘made in Lleida’

Segons va publicar el diari lleidetà 'La Mañana' el passat diumenge 13 d'abril, el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) -empresa pública adscrita al departament de Justícia- ja fa uns dies que treballa en "la coordinació del disseny i producció de tot el material en suport paper de la consulta del 9 de novembre".

El rotatiu, que cita fonts de la Generalitat properes a l'organització del 9-N, avança en l'article algunes de les característiques de les paperetes de la consulta, que previsiblement tindran un "format vertical de 10 centímetres d'amplada per 20 d'alçada". Així mateix, s'afirma que el text de la doble pregunta serà bilingüe -en català i castellà- arreu de Catalunya, tret de la Val d'Aran, on també s'incorporarà en aranès.

Tal i com explica 'La Mañana', que recorda que el CIRE de Lleida ja elabora de manera habitual "tota la documentació i material gràfic de la Generalitat", el disseny i la impressió de les paperetes s'està duent a terme amb absoluta "discreció" i, a l'espera de la llei electoral catalana i la llei de consultes, "oficialment només es pot parlar de provatures".

stats