LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 07/12/2011

El PP tancarà la porta als pressupostos si el Govern incrementa els impostos

El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, posa com a condicions no incrementar la pressió fiscal i seguir amb el pla d'austeritat però sense afectar l'àmbit de la Salut

Sara González
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha alertat que si el Govern fa un “canvi de plantejament” dels pressupostos del 2012 i incrementa la pressió fiscal sobre els ciutadans trobarà dificultats per aconseguir l'abstenció dels populars. No apujar els impostos, seguir la política d'austeritat sense afectar l'àmbit de la Salut i apuntar “mesures concretes per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació” són les tres condicions que ha posat el PP per facilitar l'aprovació dels comptes després d'haver-se reunit durant dues hores i mitja amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Intuïm una voluntat d'incrementar impostos i taxes”, ha assegurat Millo, que ha insistit que, si el Govern recupera polítiques econòmiques del tripartit, el PP no mantindrà la mateixa actitud que va tenir amb els comptes del 2011. Millo ha deixat clar que propostes com el tiquet moderador a les receptes sanitàries o l'increment del cànon de l'aigua que va anunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, dificultaran l'entesa amb els populars.

Millo ha explicat que pel seu partit és imprescindible que, abans de parlar dels pressupostos del 2012, es revisin els compromisos que el Govern va adquirir amb el PP en la negociació dels comptes del 2011, qüestió en la qual han invertit gran part de la reunió. “Hem fet una primera revisió que no és del tot satisfactòria”, ha afirmat el dirigent popular, que considera que es pot fer més esforç en la reducció de la despesa del sector públic no administratiu.

El portaveu del PP també ha explicat que Mas-Colell els ha expressat la seva preocupació per l'impagament per part del govern espanyol en funcions dels 759 milions d'euros corresponents a la disposició addicional tercera de l'Estatut. Millo, que comparteix aquesta preocupació, ha assegurat que el govern espanyol sortint encara està “a temps de rectificar”.

stats