CAS PUJOL
Política 29/07/2014

PP, ICV-EUiA i C's veuen insuficients les explicacions de Mas i reclamen la compareixença de Pujol

Els populars, a més, intentaran reformar la llei per retirar les prerrogatives als expresidents que incompleixin la legalitat i demanen a Pujol que torni tot el que va percebre des del 2003

Agències
2 min

BarcelonaLes explicacions d'Artur Mas i les renúncies de Jordi Pujol no són suficients per a bona part dels grups de l'oposició, que insistiran en la necessitat que l'expresident comparegui al Parlament, tal com debatrà aquest dijous la junta de portaveus. El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha afirmat que el mínim que pot fer és "donar la cara" i comparèixer a la cambra catalana "després d'estar 34 anys enganyant els catalans" evadint impostos. "Crec que deu una explicació al conjunt dels catalans i al conjunt dels espanyols", ha assegurat Alonso als passadissos del Congrés. "Que tingués privilegis, doncs sí, resultava ja un insult, però ha de donar la cara, no hi ha manera d'argumentar que no ho faci", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit treballa per modificar la llei que estableix els privilegis als expresidents de la Generalitat per mirar d'introduir una clàusula per prohibir-los als que, com Jordi Pujol, incompleixin la llei. "Aquest espoli fiscal és el cas més greu, immoral i indigne que hagi patit la política catalana en els últims anys", ha destacat Camacho, que ha afegit que per al PP no és suficient que Pujol renunciï ara als seus privilegis i per això els populars traslladaran al Parlament la sol·licitud perquè l'expresident torni tot allò cobrat durant els últims onze anys, des que va abandonar la Generalitat el 2003.

Al seu torn, el portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha lamentat en un comunicat que Mas "no ha estat a l'altura", ja que "hauria d’haver sortit a dir que Pujol donarà totes les explicacions en seu parlamentària" sobre el frau fiscal. "L’actitud de Mas ha estat la de tolerar i compadir" el frau fiscal, ha declarat el diputat d'EUiA, que ha afegit que "si és Mas qui dóna políticament la cara per Jordi Pujol, perquè l'expresident s'ha amagat sota un comunicat de premsa, ha de ser conscient que està lligant el seu futur polític al de Jordi Pujol". Igualment, ha lamentat "l'estratègia de CiU de tapar amb el procés català qualsevol element de corrupció –"ho han fet amb ITV, Palau, Oriol Pujol, etc."– i ha instat ERC a facilitar dijous la compareixença de Pujol.

Finalment, C's ha demanat que l'expresident doni "explicacions àmplies" i ha reclamat també a CiU i ERC que no vetin la compareixença. En un comunicat, la portaveu del partit, Carina Mejías, ha considerat que "s'ha acabat l''ara no toca'" de Jordi Pujol i espera que els dos grups que donen suport al Govern no "blindin la delinqüència".

stats