ELECCIONS 22-M
Política 22/05/2011

El PP arrassa a les Illes Balears i obté majoria absoluta al Parlament, als consells i a l'ajuntament de Palma

El Partit Popular obté la majoria absoluta al Parlament balear amb 35 diputats, sis més que el 2007, i cinc més dels que necessitaven per la majoria absoluta. És un resultat històric sense precedents. El Partit Socialista de les Illes Balears n'obté 19

Redacció
1 min

PalmaEl Partit Popular aconsegueix la majoria absoluta al Parlament balear i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa. Els populars es queden amb l'espai que abans ocupava Unió Menorquina i els socialistes cauen. Al Parlament, el PP obté 35 diputats i el Partit Socialista de les Illes Balears-PSOE aconsegueix 19 diputats (14, més els 5 de Pacte per Eivissa).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al Consell de Mallorca, el PP obté 10 consellers i Maria Salom serà la propera presidenta. El PSIB-PSOE obté 10 consellers i la coalició PSM-IV-ExM n'aconsegueix 4. El Partit Popular també s'imposa als consells de Menorca i Evissa i Formentera, el consell més petit, n'és l'excepció: guanyen les esquerres amb Gent per Formentera.

Als principals municipis de les Illes Balears també guanyen els populars. El PP guanya per majoria absoluta a l'ajuntament de Palma, amb 17 regidors, i Mateo Isern, un nouvingut a la politica, serà el proper alcalde de la capital balear. A Ciutadella de Menorca, el PP també frega la majoria absoluta i guanya a Manacor, Inca, Maó o Eivissa, entre d'altres.

stats