Política 06/05/2014

PP i C's veuen Independent Diplomat darrere de l'editorial del 'Financial Times'

El PSC retreu a Homs que "obviï" que l'article remarca "la incapacitat" de Mas i Rajoy per seure a negociar i que demana una reforma constitucional

Ara / Acn
2 min

BarcelonaC's i PPC creuen que darrere de l'editorial que el 'Financial Times' ha publicat demanant al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que negociï una "tercera via" amb Catalunya hi ha Independent Diplomat, la consultora diplomàtica que ha contractat el Govern per internacionalitzar el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari del PP, Santi Rodríguez, ha justificat les seves acusacions perquè el contingut de l'editorial està "ple de tòpics que utilitza CDC i els seus satèl·lits" sobre qüestions com el dèficit fiscal. "Esperarem a comprovar la informació que hem demanat al departament de Presidència, però ens temem que és un exemple de les actuacions d'Independent Diplomat i del que els catalans estem pagant amb els nostres impostos", ha conclòs .

Més dura ha estat la portaveu adjunta de C's, Carina Mejías, que ha considerat que quan el portaveu del Govern , Francesc Homs, diu que el text era "un èxit" de la internacionalització del conflicte entre Catalunya i Espanya, està "reconeixent" que la Generalitat "ha pagat amb diners de tots els catalans aquest editorial".

"Estan admetent que aquests editorials provenen de l'activitat que fan en l'àmbit internacional, i reconeixen que destinen més de 300.000 euros a pagar aquest lobby –en referència a l'Independent Diplomat– per internacionalitzar el conflicte i fer coses com la compra d'articles a favor de la independència, i creuen que així fan veure que tenen suport internacional", ha sentenciat.

PSC: "Homs en fa una lectura interessada"

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha comentat amb ironia que no està "segur que Homs hagi llegit bé l'editorial", perquè segons el socialista, "si una cosa deixa clara és que hi ha una incapacitat entre els dos governs per resoldre un problema polític de primer ordre, i demostra la incompetència de Mas i Rajoy per arribar a un acord en aquest problema".

A més, el portaveu del PSC ha acusat Homs de fer "una lectura interessada" del text del 'Financial Times', per "obviar" que el diari "claríssimament es pronuncia en contra de la secessió i la seva conveniència", i que, de la mateixa manera "diu literalment que Madrid ha de donar a Catalunya més autonomia sota una nova Constitució espanyola". "La proposta de reforma, fins on jo sé, el partit que més la defensa i amb més versemblança és el dels socialistes, els catalans i els espanyols", ha conclòs.

Per part seva, el republicà Pere Aragonès ha subratllat que "si algú es pensa que el 'Financial Times' fa articles d'opinió a cop de talonari, és que ha viatjat molt poc pel món". "Estem convençuts que, si bé això a algú li agradaria que no fos així, els mitjans fan la seva feina; i si algú es pensa que un mitjà tan prestigiós com el Financial Times canvia d'opinió per un taló d'un govern que ara per ara és regional és que no ha entès res", ha dit en reacció a les declaracions de la portaveu de C's. Aragonès ha constatat que "malgrat els esforços de Margallo i Rajoy, el referèndum està en l'agenda internacional".

stats