Política 09/12/2015

El cap de llista del PP per Lleida, denunciat per assetjament sexual

El PP tanca files amb José Ignacio Llorens, que assegura que el cas es va arxivar l'any 2013 i que va ser víctima d'un "xantatge"

Ara
2 min
Llorens, amb el ministre i candidat Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaTempesta enmig de la campanya pel PP a Catalunya. El cap de llista del partit de Mariano Rajoy per Lleida, l'històric de la dreta espanyola José Ignacio Llorens, de 72 anys, va ser denunciat per "intentar mantenir relacions sexuals" amb una militant del partit a Madrid a canvi de trobar-li feina. Els fets que relata el diari digital de Pedro J. Ramírez, que ha parlat amb la víctima de l'assetjament, van passar el febrer del 2011, abans que Rajoy fos escollit president del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha revelat el diari digital 'El Español', en l'acta de conciliació resolta en el jutjat 96 de Madrid, Llorens, diputat al Congrés, presumia de contactes per aconseguir-li feina i assegurava que Rajoy el faria ministre d'Agricultura.

Per ara, el PP a Catalunya ha tancat files amb el seu candidat a Lleida. El ministre de l'Interior i cap de llista per Barcelona el 20-D, Jorge Fernández Díaz, ha remarcat que la denúncia és d'abans de les eleccions espanyoles de 2011 -on Llorens també va ser el candidat a Lleida-, i ha defensat que es va solucionar l'any 2012 amb un acte de conciliació. Segons la informació, en aquest acte de conciliació no es va arribar a cap acord però l'afectada no va voler continuar endavant i presentar una querella.

Fernández Díaz, que ha assegurat no saber res del cas fins que va sortir la notícia, ha respost a la situació atiant la teoria de la conspiració contra els populars: "El que caldria preguntar-se és qui i per què en aquests moments treu una notícia de fa cinc anys i que ha va ser solucionada als jutjats fa tres".

Un tema "arxivat"

A la seu del PP al carrer Génova de Madrid tiren pilotes fora i es remeten "totes les informacions que ha donat el PP a Catalunya". La vicesecretària d'Estudis i Programes i diputada popular al Parlament, Andrea Levy, ha assegurat que "és un tema que està arxivat" gràcies a "un acte de conciliació fa dos anys". "Les explicacions les va donar en el seu moment el senyor Llorens", ha conclòs donat per tancat el tema.

El mateix Llorens, que avui seguia fent campanya a Lleida, ha explicat que el cas va ser arxivat el 2013 per falta de proves, i ha assegurat que va ser "víctima d'un xantatge". El candidat per Lleida ha lamentat que un cas ja arxivat reaparegui dos anys després en plena campanya electoral: "En campanya no tot s'hi val", ha avisat, i ha avançat que la seva advocada prepara una querella per difamació i xantatge.

stats