Política 18/06/2019

El PP de Madrid reconeix que el pacte amb Vox "inclou regidories"

Ciutadans pressiona perquè la ultradreta no entri al govern municipal

G.a.
2 min
El PP de Madrid reconeix que el pacte amb Vox "inclou regidories"

MadridEl PP ha reconegut, per primera vegada de manera clara i pública, que el seu pacte amb Vox a l'Ajuntament de Madrid "inclou regidories de govern" i que ara "s'ha de veure el com i quines seran", segons ha defensat aquest dimarts la vicesecretària de polítiques socials del PP, Cuca Gamarra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les reticències de Ciutadans a la possibilitat que Vox entri al govern dificulten l'elaboració definitiva de l'organigrama municipal i també les negociacions en l'àmbit autonòmic. Ahir dilluns, la líder del partit d'ultradreta a l'Assemblea, Rocío Monasterio, va anunciar que es trencaven les negociacions fins que no s'aclarís com entrava Vox al govern municipal.

Els vots de Vox van ser necessaris perquè José Luis Martínez-Almeida, del PP, fos alcalde de la capital espanyola. I ho seran també per convertir la popular Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de l'Assemblea de Madrid. Tot i així, Begoña Villacís, líder de Cs al municipi i tinent d'alcalde, va insistir que la coalició era "només de dos partits" a la ciutat, i ara el líder de Cs a la Comunitat, Ignacio Aguado, manté la mateixa estratègia: aquest dimarts ha insistit que el pacte només serà amb el PP, després d'una reunió mantinguda amb els populars.

El PP va establir acords paral·lels amb Vox i Ciutadans, però en el segon cas, que s'ha fet públic, es fixava un organigrama sense la ultradreta, mentre que Vox defensa que amb ells també s'havia acordat l'entrada al govern municipal, tal com ha reconegut avui Cuca Gamarra. Villacís va obrir la porta ahir a les regidories de districte, que "no afectarien el pacte" perquè no les considera "de govern". El pols ara serà entre Cs, intentant que Vox no vagi més enllà, i el partit d'Ortega Smith, que previsiblement forçarà la màquina per entrar al consistori amb alguna àrea de govern.

stats