Política 01/05/2014

El PP diu que aquest és el Primer de Maig de "l'esperança" perquè els indicadors econòmics "estan millorant"

El candidat popular a les eleccions europees, Santi Fisas, demana al president Mas que "s'ocupi més del tema econòmic"

Acn
2 min
El candidat del PP al 25-M, Santi Fisas, aquest dijous a Berga

BergaAmb motiu de la celebració de la Fira de l'1 de Maig, el candidat del PP a les eleccions europees, Santi Fisas, ha visitat aquest dijous la ciutat de Berga, des d'on ha valorat la situació econòmica que viu Catalunya i l'estat espanyol: "Aquest és un dia de reivindicació i dels sindicats, però també és un dia d'esperança perquè si mirem com està el país en relació a l'any passat veiem que les coses estan millorant", ha valorat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, l'eurodiputat català s'ha mostrat crític amb la gestió del president de la Generalitat, Artur Mas, i li ha demanat que "s'ocupi més del tema econòmic". "El govern de Rajoy ha presentat més de 100 lleis per afavorir la recuperació econòmica, mentre que el govern de Mas no n'ha presentat cap", ha subratllat Fisas, que ha afegit que "el PP va presentar una llei d'emprenedors al Parlament i va ser votada en contra pels diputats de CiU i ERC".

El Tribunal Suprem, en la línia del TSJC sobre el castellà a les aules

Fisas també ha valorat la decisió del TSJC d'imposar un 25% d'assignatures en castellà a aquelles aules on un sol alumne ho demani i ha expressat: "Respectem les decisions de la justícia, cosa que potser d'altres no ho fan". "Des del govern espanyol sempre hem respectat qualsevol decisió judicial, ens agradi o no, i en aquest cas a més ens agrada", ha apuntat l'eurodiputat, que ha afegit que "s'ha d'aprendre català però també castellà i els pares han de tenir la llibertat d'elecció sobre l'idioma d'educació dels seus fills".

Respecte la decisió del Govern de recórrer al Tribunal Suprem la decisió del TSJC, Fisas ha afirmat que "tenen tot el dret del món a fer-ho" però ha assenyalat: "Hi ha moltes sentències que diuen el mateix i, tot i que no em vull avançar al que dirà el Suprem, tot apunta que anirà en la mateixa línia".

stats