Publicitat
Publicitat

Mariano Rajoy jura el càrrec de president davant el rei

Minuts després de les 11.00, Rajoy ha jurat el càrrec de president del Govern, en una breu cerimònia celebrada al Palau de la Zarzuela

El líder del PP , Mariano Rajoy , ha jurat avui , minuts després de les 11.00 hores , el càrrec de president del Govern en un breu acte celebrat al Palau de la Zarzuela que el converteix en el sisè cap de l' executiu de la democràcia .

Amb la mà dreta davant un exemplar de la Constitució, un altre de la Bíblia i al costat d'un crucifix , Rajoy ha triat la fórmula de la jura per expressar la seva fidelitat al càrrec , la mateixa que van utilitzar Adolfo Suárez , Leopoldo Calvo - Sotelo i José María Aznar , mentre que Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero van optar per la promesa .

Aquesta tarda , el nou cap de l'Executiu tornarà a la Zarzuela per mantenir el seu primer despatx amb el rei Joan Carles, durant el qual comunicarà al cap de l' estat els noms dels integrants del seu primer g overn . D esprés es desplaçarà al Palau de la Moncloa per fer pública la llista dels seus ministres .

RE

Més continguts de