Política 19/08/2013

El PP deixa clar que Rajoy contestarà la carta de Mas i espera una resposta "que no tanqui portes"

Millo justifica que el president espanyol encara no hagi retornat la missiva pel fet que està concentrat en la recuperació econòmica

2 min
El portaveu del PPC, Enric Millo

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha deixat clar aquest dilluns que Mariano Rajoy respondrà la carta enviada per Artur Mas en la qual li comunicava la intenció del Govern de convocar una consulta. "Les persones educades, quan reben una carta, la contesten", ha declarat Millo en una entrevista al programa 'El Món' a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el portaveu dels populars catalans ha mostrat el seu desig que la resposta del president espanyol "no tanqui portes" i "permeti un diàleg sincer". Si Rajoy encara no ho ha fet és, segons Millo, per una qüestió de "prioritats". I és que, en paraules de Millo, el president espanyol està centrat a resoldre el problema de la crisi i en la recuperació econòmica.

Segons Enric Millo, la relació epistolar no és el millor mètode de tractar un tema com el de la consulta entre els governs espanyol i català. Sobretot, ha dit en declaracions a RAC1, pel fet que l'enviament de la carta és només la "cobertura" d'un simple tràmit per legitimar una decisió que ja està presa d'antuvi. Aquesta no és altra, segons Millo, que la voluntat de convocar una consulta com a part del camí cap a la separació de Catalunya de la resta de l'estat espanyol.

No obstant això, el portaveu dels populars catalans ha deixat clar que Mariano Rajoy farà arribar a Mas la seva resposta. "Que ningú tingui cap dubte que la carta tindrà resposta en el moment que el president ho consideri", ha sentenciat. Per a Millo és "comprensible" que Rajoy encara no hagi contestat perquè, segons ell, està centrat en les seves "prioritats" que no són altres, ha dit, que resoldre el problema de la crisi.

Amb tot, el dirigent del PP ha expressat el seu desig que això "no tanqui portes" i "permeti un diàleg sincer" entre els dos executius. Millo ha demanat la mateixa actitud de diàleg sincer al Govern.

stats