Política 30/12/2014

El PP avisa Mas que el procés independentista genera "frustració" perquè està en "via morta"

El portaveu del PP de Catalunya al Parlament, Enric Millo, culpa CiU i ERC d'estar "més preocupats" per no aparèixer com "el responsable del fracàs" del procés i creu que aquest any el Govern "s'ha inhibit" de les seves responsabilitats

Efe
2 min

BarcelonaEl portaveu del PP de Catalunya al Parlament, Enric Millo, ha advertit el president de la Generalitat, Artur Mas, que el seu procés generarà "frustració" perquè està en "via morta", fins i tot entre les files sobiranistes que van creure, de forma "legítima", que aquest camí era la "solució als seus problemes", i que en canvi no veuran assolits "cap" dels objectius plantejats. "El resultat és zero", ha asseverat Millo, que ha culpat CiU i ERC d'estar "més preocupats" per no aparèixer com "el responsable del fracàs" del procés independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb l'agència Efe, Millo ha afirmat que durant el 2014 el Govern "s'ha inhibit" i ha girat l'"esquena" a les seves responsabilitats de fer front a la crisi econòmica i als problemes socials, ja que està centrat en la seva "obsessió rupturista". Per això, Millo afirma que "no hi ha balanç de Govern, perquè no hi ha hagut obra de govern": "Al contrari, s'ha creat un nou problema, la divisió, i han empitjorat molt les relacions amb el Govern d'Espanya, i això és un error gravíssim", precisa.

Davant de la situació d'"estancament" i de "bloqueig", Millo advoca per obrir un nou debat que aposti pel reformisme, el progrés i la convivència, abans que la "frustració derivi en camins no desitjats". Ara bé, Millo veu CiU "lligada de peus i mans" i "ostatge" d'ERC.

Debat pressupostari

En aquest escenari ha situat Millo els pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent, que estan en tràmit parlamentari, amb els quals ERC fa "xantatge" a l'executiu català i a CiU per forçar la convocatòria d'unes eleccions de caràcter plebiscitari, un escenari que els populars rebutgen: "Les eleccions [autonòmiques] cal fer-les quan toquin".

No obstant això, el portaveu del PPC al Parlament ha assegurat que CiU i ERC estan "negociant perquè no s'aprovin" els comptes de la Generalitat per al 2015, i avisa que una previsible pròrroga pressupostària incrementarà la "paràlisi" del Govern.

stats