Política 02/01/2015

El PP demana "valentia" a Mas per la querella i afirma que les autoinculpacions pel 9-N "no condueixen enlloc"

Enric Millo admet que "segurament cap" català desitja veure el seu president querellat però diu que encara ho és menys veure com el Govern "incompleix les lleis i menysprea" les resolucions dels tribunals

Efe
2 min
El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo

BarcelonaEl portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha afirmat que la justícia no significa convertir els "carrers en tribunals populars", en referència a les persones que s'han autoinculpat pel 9N, i ha demanat per contra "valentia" al president Artur Mas a l'hora de "retre comptes" davant els jutges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo, en declaracions a Efe, ha abordat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'admetre a tràmit la querella de la Fiscalia General de l'Estat contra Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, per la possible comissió d'un delicte de desobediència pel procés participatiu del 9 de novembre.

El dirigent del PPC ha circumscrit la decisió de milers de catalans d'autoinculpar-se pel 9-N a un exercici d'expressió que "no condueix enlloc" i que en cap cas, ha advertit, pot plantejar-se com un element de "pressió" cap a la justícia, que ha de resoldre "lliurement" i de forma "ràpida". De fet, Millo ha volgut diferenciar l'actitud dels catalans que van participar en el "simulacre" de consulta, "víctimes d'un engany", de la que van tenir els governants, que tenen "capacitat" de decisió.

"De la mateixa manera que el president es va autoinculpar quan va dir clarament i en públic que ell era el responsable del 9-N, aquesta mateixa valentia que va demostrar per a autoinculpar-se haurà també de manifestar-la ara quan doni explicacions i rendeixi comptes davant la justícia. Si una persona és valenta per prendre decisions, també haurà de ser-ho per assumir les conseqüències", ha opinat el dirigent popular.

Després de deixar clar que "segurament cap" català desitja veure el seu president en una situació així, Millo ha constatat que "molt menys ho és" el fet de veure que un president i els membres del seu govern "es dediquen a incomplir les lleis i a menysprear" les resolucions dels tribunals, motiu pel qual "han estat encausats". Segons Millo, aquest fet ha de servir per fer "pedagogia" al posar en evidència que "ningú està per damunt de la llei" per "molt poderós que sigui", inclosos els governants, que "han de complir i fer complir les lleis".

stats