Política 19/01/2014

El PP lamenta l'actitud "cínica" de Mas quan demana "un país normal" sense respectar el marc legal

Millo diu sobre el PSC que és "lògic" que els seus militants hagin de complir amb les decisions preses democràticament en el si del partit

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu del Partit Popular de Catalunya (PPC), Enric Millo, ha lamentat l'actitud "cínica i hipòcrita" de Mas que, segons afirma, va exhibir en el seu discurs en el consell nacional de Convergència. "El que no es pot fer és atiar el foc per un costat i per l'altre fer veure que es vol dialogar", ha assenyalat el també vicesecretari d'acció política del PPC, que ha titllat el president del Govern de "bomber piròman".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans de Barcelona, Millo s'ha referit a més a la situació actual del PSC. "Quan internament es prenen decisions en l'òrgan democràticament, és lògic i normal pensar que els membres compliran amb les decisions que s'han acordat", ha manifestat. Millo entén que actualment el PSC està passant per un moment "complex", davant de l'ultimàtum de la direcció dels socialistes catalans perquè Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura entreguin com a molt tard aquest diumenge la seva acta de diputat per haver trencat la disciplina de vot en el ple extraordinari de dijous, on es va acordar demanar al Congrés el traspàs de competències a Catalunya per convocar referèndums.

"No me n'alegro de la situació actual del PSC", ha dit Millo, i ha afegit que cal que el partit encapçalat per Pere Navarro estigui "fort i cohesionat". "Que es mantingui, tal com està demostrant darrerament, al costat de la democràcia", ha continuat. "És bo i necessari, i esperem que el PSC pugui caminar per aquest camí", ha conclòs.

El "piròman" de Mas

"Mas encén el foc de la discòrdia, per després aparèixer disfressat de bomber amb una mànega plena de benzina". Així de contundent s'ha mostrat el portaveu parlamentari dels populars catalans arran de la intervenció del president del Govern i líder de CiU en el consell nacional que CDC va celebrar dissabte a Barcelona. Un discurs del qual Millo s'ha mostrat preocupat pel seu to "bel·licista", digne dels moviments "antisistema". "Està deixant clar que no té cap intenció d'abandonar el rumb de col·lisió que ja va fixar a l'inici de la legislatura, i això és molt preocupant", ha reblat.

En referència a les paraules de Mas, instant a assolir un país "normal", el vicesecretari d'acció política del PPC ha demanat al president del Govern que s'apliqui aquest lema. "Viurem en un país normal quan tinguem un president de la Generalitat que compleixi les lleis, les acati i les faci complir", ha assenyalat.

Enric Millo s'ha referit a més la petició de "diàleg" amb el govern espanyol. Ha titllat aquesta postura de "cínica" i "hipòcrita". "Encara està pendent la resposta a la carta de Rajoy, que va oferir diàleg sense data de caducitat amb la condició que es fes dins del marc legal", ha recordat.

Tot i el neguit dels populars, Millo ha apel·lat a la "intel·ligència" dels catalans. "Ja han vist i saben que tot aquest procés rupturista és una coartada per amagar la incapacitat per governar", ha apuntat. "En lloc de rendir comptes, dóna voltes en aquest deliri del separatisme", ha afegit. "Volem que el president de Catalunya se centri en la seva feina i que no es converteixi en el capità del 'Costa Concordia'", ha conclòs, recorrent al símil mariner i a la negligent actuació de qui dirigia el creuer que va enfonsar-se davant de l'illa de Giglio.

stats