Política 02/03/2015

Topada entre David Fernàndez i un diputat del PP: "O suspenc la sessió o deixem aquest diàleg"

El president de la comissió d'investigació del frau fiscal ha anunciat que la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, compareixerà al Parlament

R. Mateos / L. Vicens
2 min

BarcelonaEl diputat del PP Sergio Santamaría ha titllat l'activitat d'Oriol Pujol, exsecretari general de CDC, de "nepotisme", és a dir, d'utilitzar la rellevància política del seu pare per obtenir beneficis personals. "Podrà donar totes les explicacions, però no és admissible el que ha passat a Catalunya els últims anys: han actuat amb un clar i inequívoc nepotisme", ha afirmat Santamaría, ja que "pràcticament tots" els fills de l'expresident Jordi Pujol han fet "carrera" amb vinculació a l'administració catalana, la qual cosa és "una altra forma de corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat del PP ha assegurat que "no és normal" la "precocitat" de Pujol a l'hora de posar-se en política, i ha suggerit que això és per causa de la rellevància política de l'expresident. Santamaría, molt dur amb Pujol, ha recordat que la Fiscalia sosté que el fill de Pujol va lucrar-se amb el cas de les deslocalitzacions de Sharp, Yamaha i Sony. "Podrà emparar-se en el seu dret de defensa, però no deixa d'haver-hi dades objectives que ho corroboren", ha dit Santamaría.

Xoc també amb David Fernàndez

Santamaría també ha tingut un encès debat amb el president de la comissió d'investigació, el diputat de la CUP David Fernàndez, com es pot veure al vídeo enregistrat pel Canal Parlament. Fernàndez ha intentat concretar una pregunta de Santamaría –ha explicat que no és el mateix treballar per a l'administració que treballar a l'administració–, però aquest l'ha interromput per demanar-li que el deixés parlar. El diputat del PP, que ja feia estona que estava fora de temps sense haver fet cap pregunta concreta a Oriol Pujol, ha retret a Fernàndez que s'erigeixi en "defensa" del compareixent i ha criticat que no doni "flexibilitat" als diputats quan es tracta d'una comissió "tan important".

"Digui'm quan no he sigut generós amb el seu grup. Li demano concreció i que no interrompi", ha reclamat Fernàndez, davant la sorpresa dels diputats dels altres grups. Fernàndez ha acabat dient: "O suspenc la sessió i vostè i jo tenim una conversa, o calli. No té cap sentit i no és de justícia el que està fent vostè ara mateix".

Posteriorment, Fernàndez ha dit que ell recorre a la generositat. "No em faci recórrer a l'autoritarisme", li ha etzibat a Santamaría. El president de la comissió ha anunciat que la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va confirmar fa deu dies que compareixerà a la comissió sobre el frau fiscal. Camacho va negar-se a comparèixer pel cas de La Camarga, una decisió per la qual va ser reprovada pel Parlament.

stats