Política 27/01/2015

Millo (PP) titlla d’”engany” el 27-S perquè CiU i ERC “diuen que faran una cosa que no poden fer” 

El portaveu popular assegura que el Govern “obliga a viure 34 setmanes de campanya electoral” i que  “condemna" la societat catalana a la "inestabilitat” 

L. Vicens / N. Orriols
2 min
El portaveu del PPC al Parlament, Josep Enric Millo, durant la roda de premsa

BarcelonaEl portaveu del Partit Popular al Parlament, Enric Millo, ha titllat d’”engany” les eleccions del 27-S i ha assegurat que “obliguen” a la societat catalana a “viure 34 setmanes de campanya electoral”. Millo ha argumentat que CiU i ERC diuen que “faran una cosa que no poden fer”, ja que a parer seu les properes eleccions catalanes seran uns comicis “autonòmics” i que no serveixen per decidir sobre la independència. “Vivim en una cerimònia de l’engany i la confusió permanent, és inacceptable”, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit ha afirmat que “en qualsevol país normal” el portaveu del Govern, Francesc Homs, i el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, “ja haurien plegat”, i ha clamat per un nou govern "responsable" que es dediqui a respondre a les "necessitats" dels catalans. Així, ha sentenciat que el Govern de CiU “condemna la societat catalana a la inestabilitat i a la incertesa” i l’”allunya de la recuperació econòmica”.

Tot i això, el popular ha descartat que el govern espanyol interposi algun recurs legal contra les eleccions anunciades pel 27 de setembre, ja que en el decret de convocatòria, ha dit, hi posarà “eleccions autonòmiques”. I per tant, ha dit que seran uns comicis que encaixaran en el marc constitucional. “A ningú se li acudirà recórrer unes eleccions autonòmiques convocades conforme a dret”, ha asseverat. “L’engany es tant notori que convido a tothom a llegir el decret de convocatòria electoral”, ha dit, “si algú llegeix eleccions plebiscitàries, bingo!”, ha ironitzat Millo. A parer seu, aquesta serà la prova “fafent” d’un “engany sistemàtic” a la població catalana.

Millo reclama la compareixença de Mas i excusa Rajoy

El portaveu popular ha reclamat de forma contundent explicacions al president de la Generalitat, Artur Mas, en relació al cas de les ITV que afecta directament a l’exsecretari general de CDC, Oriol Pujol. “Cal una explicació convincent dels fets”, ha clamat, després de les últimes informacions sobre el sumari del cas que apunten que Pujol va usar presumptament les seves “influències” per facilitar l’accés de l'empresari Sergi Alsina a Artur Mas.

Malgrat el reclam al president de la Generalitat, Millo ha excusat el vet del PP al Congrés de Diputats perquè el cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, compareixi pel cas Gürtel i la ‘caixa B’ de Luis Bárcenas. “Ara és l’hora dels jutges”, ha assegurat, recordant que Rajoy ja va comparèixer en seu parlamentària. Millo ha assegurat que malgrat el tancament de la instrucció de la primera part del cas Gürtel on s'apunta el PP com a responsable civil del cas i les acusacions de l'extresorer Luis Bárcenas a Rajoy, no hi ha nous indicis perquè el president espanyol i del Partit Popular torni a donar explicacions.

stats