El PP s'ofereix "sense condicions" al PSC perquè la Diputació de Barcelona no depengui de JxCat

Albiol emplaça Cs i comuns a fer el mateix gest de "generositat" per una "qüestió de país"

El líder del PPC a Badalona, Xavier García Albiol, ha ofert "sense cap tipus de condició" els seus dos diputats provincials al PSC per evitar que la Diputació de Barcelona depengui de Carles Puigdemont, en referència a l'acord entre socialistes i JxCat. En roda de premsa, Albiol ha defensat que és un gest de "generositat i responsabilitat" per una qüestió que considera "de país". I en aquest context, insta Cs i comuns a fer el mateix perquè hi hagi una majoria alternativa no independentista per investir la candidata del PSC, Núria Marín, com a presidenta de la Diputació. Albiol ha explicat que demanarà en les properes hores una reunió amb l'alcaldessa de l'Hospitalet per fer-li formalment la proposta.

Albiol vol evitar que la tercera institució de Catalunya estigui en mans de JxCat i sigui un "instrument en favor dels interessos personals d'un senyor fugit de la justícia", en referència a Carles Puigdemont. El líder dels populars a Badalona ha assenyalat que a la Diputació els partits independentistes no sumen una majoria i, per tant, remarca que és possible una majoria alternativa no independentista. El paper dels populars és, però, irrellevant. Si el PSC (16) aconseguís hipotèticament el suport dels comuns (5) i de Cs (4), tindria la majoria garantida, tot i quedar-se a un de l'absoluta. Els independentistes, ERC amb 16 i JxCat amb 7, no els superarien encara que rebessin el suport de l'únic diputat provincial de Tot per Terrassa. Els comuns ja han dit que no es prestaran a una jugada d'aquest tipus.

Els comuns no donaran suport a cap govern de la Diputació on hi hagi JxCat, Cs o el PP


Segons ell, els socialistes catalans "no tenen excusa" perquè tenen opcions diferents per poder governar a la Diputació. "Soc la persona que menys ganes té de votar el PSC en aquests moments després de l'acte de traïció a Badalona. Entenen que no en tinc cap ganes, al contrari, però és una qüestió de país", ha argumentat.

Per això ha dit que no és normal que el PSC no explori la possibilitat d'acord amb partits no independentistes, que "semblaria el més natural", i ha qualificat "d'anormal" i sense cap tipus d'explicació que els socialistes catalans prefereixin acords amb partits independentistes. "Ni políticament ni moralment és presentable que el PSC arribi a un acord amb un partit amb un president que és un fugit de la justícia", ha conclòs.