Política 26/05/2012

PP i PSC culpen Mas de crear "confusió" i Duran creu que no va dir "res inoportú"

Duran nega que les paraules del president, que van ser interpretades per alguns mitjans com una crida al rescat, fessin pujar la prima de risc

Acn
1 min

Barcelona / LleidaEl portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha criticat aquest dissabte la "quantitat de confusió que els membres de CiU generen dia a dia" i ha lamentat que donin "exemple del que no ha de ser la comunicació d'un govern seriós i responsable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir, en una trobada a Madrid amb corresponsals estrangers, unes paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, van ser malinterpretades i alguns mitjans a l'exterior van pressuposar que Catalunya demanava ser intervinguda.

Segons Millo, avui de visita a l'Aplec del Cargol de Lleida, Mas va explicar "sincerament les dificultats que té per atendre els seus pagaments i va manifestar el seu desig que el Govern continuï habilitant mecanismes que garanteixin la liquiditat de les autonomies".

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha recriminat a Mas que no doni "seguretat" amb les seves declaracions.

"Catalunya necessita un president que doni seguretat i que tingui clar cap a on porta el país", ha afirmat Navarro a Terrassa, segons un comunicat del PSC.

"El president Mas i el seu govern ens tenen acostumats a declaracions que, o són malinterpretades o tenen repercussions greus", ha denunciat.

Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat que la prima de risc espanyola pugés ahir per culpa de les declaracions del president i ha assenyalat que aquest efecte va ser degut als comentaris negatius dels analistes borsaris.

Des de la festa del Aplec del Caragol a Lleida, Duran ha puntualitzat que Mas va plantejar "la necessitat que el Govern doni algun instrument que garanteixi la liquiditat de les comunitats autònomes i la sostenibilitat del seu deute. Totes les comunitats tenen dificultats i l'emissió de deute públic cada dia és més difícil i cara. No crec que Mas digués res inoportú".

stats