Política 16/03/2017

Societat Civil Catalana anuncia que PP, C's i PSC seran a la capçalera de la manifestació de diumenge

El primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, nega que el seu partit hagi convocat o s'hagi adherit a la marxa, que portarà per lema 'Aturem el cop separatista'

Ara
2 min
L’acte de SCC va tenir lloc al parc de Can Dragó de Barcelona.

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) comptarà amb responsables polítics del PP, C's i el PSC a la capçalera de la manifestació que està convocada per a aquest diumenge (12.00 h), segons ha avançat el vicepresident de l'entitat, José Domingo, tot i que el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha negat unes hores després que el seu partit hagi convocat o s'hagi adherit a cap manifestació. El PSC, de fet, celebra diumenge el primer consell nacional després del congrés del novembre.

La marxa sortirà de la plaça Urquinaona i arribarà fins a la plaça Sant Jaume. Sota el lema 'Aturem el cop separatista', l'objectiu és "recuperar la democràcia i la llibertat, i assegurar la convivència", tres conceptes que Domingo ha afirmat que estan amenaçats a Catalunya.

L'entitat ha alertat aquest dijous en roda de premsa que el procés independentista posa en risc la pau social i és ple d'actes "institucionalment perillosos, conflictius i amb una actitud de rebel·lia", segons Domingo.

SCC ha demanat als partits independentistes que posin fre al procés i agafin el camí del diàleg institucional, i ha advertit que la llei de transitorietat és una "clara provocació" a l'Estat i al conjunt de catalans.

Domingo també ha criticat el full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) perquè considera que planteja un escenari de conflicte a través de la presa d'institucions i d'una declaració unilateral d'independència, per la qual cosa ha assegurat que s'enfrontaran democràticament i demanaran l'empara de l'estat de dret davant el que ha qualificat com un "cop institucional".

Incidents a la UAB

El coordinador de les joventuts de SCC, Josep Lago, ha explicat els incidents del dimarts a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en els quals una trentena d'estudiants van cremar una bandera espanyola i van boicotejar la carpa que havia instal·lat l'entitat per promocionar la manifestació, i que és la sisena vegada que té lloc una situació similar, la qual cosa creu que evidencia una falta de llibertats a Catalunya.

El vocal de la junta directiva de SCC Rafael Arenas ha destacat que aquests incidents tenen un rerefons d'odi molt perillós i que no són fets aïllats, i Domingo ha alertat que és una prova que "alguns grups es creuen amb el dret de definir qui pot expressar les seves idees a Catalunya".

A més, Lago ha assegurat que se senten "desemparats" pel rectorat, que va haver-hi una falta d'actuació dels Mossos i que s'han reunit amb C's, PSC i PP al Parlament per explicar-los la situació.

stats