Política 01/04/2014

PP i PSC insten Mas a defensar personalment la petició de transferència de competències al Congrés

El diputat d'ERC Oriol Amorós assegura que se celebrarà la consulta encara que no hi hagi acord amb l'Estat

Meritxell Comas
1 min

BarcelonaEl grup parlamentari del PP, tal com ha afirmat el seu portaveu adjunt al Parlament, Santi Rodríguez, ha assegurat que la plana major del partit assistirà al debat al Congrés dels Diputats el proper 8 d'abril sobre la petició de transferència de competències perquè Catalunya pugui convocar un referèndum. En aquest sentit, Rodríguez ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a defensar personalment la petició al Congrés, i ha subratllat que "si aquest és el primer tema que el preocupa, faria bé d'assumir la responsabilitat i anar ell a defensar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu parlamentari del grup socialista, Maurici Lucena, qui ha assegurat que "el raonable" seria que el president Mas anés al Congrés, ja que ha afirmat que "envia els demés i es resguarda ell mateix", perquè "és conscient que no és bo per a Catalunya". Tot i així, ha afirmat que el PSC encara no ha decidit si enviarà representació al Congrés, i malgrat que ha assegurat que encara no han pres cap decisió sobre aquest tema, ha afirmat que "se la poden imaginar".

Per la seva banda, el diputat d'ERC Oriol Amorós ha assegurat que "gairebé tot el grup hi anirem", i "amb tot el respecte i la voluntat d'entesa davant l'opinió pública espanyola, els transmetrem que si ho fem d'acord millor, però si no hi estan d'acord, el dret dels catalans a decidir es manté exactament igual perquè som una nació", i, dit això, ha culminat la seva intervenció sentenciant que "farem una consulta el 9 de novembre".

stats