Política 11/07/2017

PSC, PP i Cs consideren "lògic" que el TSJC desestimi els arguments de Borràs: "Era conscient del que feia"

CSQP insisteix a rebutjar la "judicialització" de la política. La CUP, que reconeix que les urnes eren per al referèndum, diu que era "previsible" que la querella tirés endavant

Aleix Moldes
2 min
La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, en roda de premsa

BarcelonaEl procés judicial contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el seu ex número dos al departament i actual cap dels serveis jurídics de la Generalitat, Francesc Esteve, segueix endavant un cop el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat les al·legacions de tots dos investigats. La decisió del TSJC ja es preveia, segons han opinat aquest dimarts els portaveus parlamentaris del PSC, Eva Granados, i del PP, Alejandro Fernández, que han mostrat un cop més el "respecte" dels seus partits a les resolucions judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Granados ha subratllat que els serveis jurídics que té la Generalitat permeten als consellers prendre decisions conscients de les conseqüències que els poden comportar. "El Govern és molt conscient de les actuacions que fa", ha insistit, i ha afegit que Borràs no es pot mostrar sorpresa, ja que, a més dels informes interns que li hagin pogut facilitar, "el Consell de Garanties Estatutàries ja ha dit que no es pot tirar endavant un referèndum i que fer-ho té conseqüències". Els socialistes mostren "respecte total per la separació de poders" i consideren que el litigi per les urnes s'ha de resoldre als tribunals.

Una opinió similar ha mostrat el portaveu popular. Alejandro Fernández ha considerat que la decisió del TSJC era "previsible" i ha remarcat el "profund respecte a les decisions judicials". "Siguin les que siguin", ha afegit tot seguit.

A través d'un comunicat, Cs ha carregat contra Borràs per fer "el mateix que fan tots els polítics separatistes: dir una cosa al carrer i una altra als jutjats". "Borràs va dient que les urnes són per al referèndum, però després presenta un escrit davant del TSJC en què diu que les urnes són per a les eleccions de les AMPA", ha lamentat el partit taronja, que ha reclamat al Govern que deixi de "mentir" als catalans. Segons Cs, amb el "nyap" del concurs de les urnes "CDC, ERC i la CUP estan intentant amagar la crisi i la rivalitat que hi ha entre ells".

En canvi, des de CSQP la diputada Marta Ribas no ha obviat el rerefons de la qüestió i ha tornat a explicar que, per als comuns, "la judicialització de la política no resoldrà un conflicte polític". "Com sempre, nosaltres confrontem qualsevol intent de posar la justícia a resoldre un problema que s'ha de resoldre amb diàleg i política", ha conclòs.

Pel que fa a la CUP, la presidenta del grup parlamentari, Mireia Boya, també ha considerat "previsible" que la querella tirés endavant "veient com actua el món de la justícia en aquest país". Com va fer fa algunes setmanes, Boya ha reconegut que les urnes que pretenia comprar la Generalitat amb la licitació que impulsava Borràs eren per al referèndum. "Felicitats a la Fiscalia per adonar-se'n", ha ironitzat.

stats