Política 15/05/2016

El PP lamenta que Sánchez no moderi l'actitud amb Rajoy

Fernández Díaz celebra que l'esquerra alternativa hagi après que al Congrés s'hi va a través d'eleccions "i no assaltant-lo o envoltant-lo"

Ferran Casas
2 min
Andrea Levy i Jorge Fernández Díaz amb dirigents del PP català

MadridEl PP està constatant que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no ha canviat de to en relació a Mariano Rajoy i que després del 26-J difícilment els socialistes voldran formar la gran coalició que han defensat els populars i que hauria impedit la repetició d'eleccions. La vicesecretària Andrea Levy ha criticat aquest diumenge a Barcelona que Sánchez evoqués aquest dissabte l'expresident Adolfo Suárez –per a ella, un polític "del diàleg i la transigència"– perquè considera que el líder del PSOE s'ha convertit en el del "veto al PP i el sectarisme". L'ha presentat com a "'mister' No".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, també afirmava aquest diumenge, en una entrevista a 'La Vanguardia', que la "debilitat" interna del líder del PSOE, tenallat pels 'barons', ha sigut el que ha impedit la gran coalició amb el PP. El PP està convençut, ho ha afirmat la seva secretària general, María Dolores de Cospedal, que el partit millorarà resultats el 26 de juny. La clau, segons ha dit, és que ells en aquests mesos "no han enganyat".

A Barcelona, Levy i el cap de llista, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, han desqualificat també el govern de canvi que ha presentat Sánchez a la capital catalana. Levy ha afirmat que és "un govern de penombra" que emula el de José Luis Rodríguez Zapatero, que va dur recessió i atur. Ha fet notar que la proposta del PSOE és "pactar amb el bloc extremista de l'esquerra", com han fet, ha recordat, a Barcelona i al País Valencià.

Fernandez Díaz ha acusat el PSOE de començar la campanya electoral "repartint ja els seients als consells de ministres" entre els seus dirigents. També s'ha referit al cinquè aniversari del 15-M per celebrar que l'esquerra alternativa hagi "après" que Espanya és "una democràcia" i que al Congrés s'hi arriba amb els vots "i no assaltant-lo o envoltant-lo".

stats