Política 08/07/2015

El PP i el PSOE, en contra de prohibir que els magistrats del TC militin en partits polítics

Els dos partits tomben una proposta d'ERC en aquest sentit

Europa Press
1 min
El TC diu que la llei andalusa envaeix competències.

MadridEl PP i el PSOE han unit aquest dimecres els seus vots al Congrés per rebutjar una proposta d'Esquerra Republicana per modificar la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional i prohibir als seus magistrats estar afiliats a partits polítics o sindicats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La votació ha tingut lloc a la Comissió Constitucional en el marc del debat de la proposició de llei impulsada pels dos grups majoritaris per recuperar el recurs previ d'inconstitucionalitat per a les reformes dels estatuts d'autonomia.

Els independentistes catalans havien registrat una esmena per ampliar el règim d'incompatibilitats dels magistrats de l'Alt Tribunal i evitar que puguin accedir al càrrec si estan afiliats a partits o sindicats.

La proposta, que ha defensat el diputat Joan Tardà, ha tingut el suport d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), el PNB i Amaiur, però ha estat rebutja pel PP i el PSOE. Els dos partits majoritaris, que han pactat la proposta per recuperar el recurs previ, han tombat amb els seus vots totes les esmenes plantejades per la resta de l'oposició.

Per la seva banda, els dos representants del grup parlamentari de Convergència i d'Unió han optat per l'abstenció en l'esmena d'ERC, perquè, malgrat estar d'acord amb el fons, no consideraven que el marc idoni per plantejar-la fos el debat sobre el recurs previ, segons han informat a Europa Press fonts nacionalistes catalanes.

stats