POLÍTICA
Política 26/01/2014

El PP cau per sota el PSOE a les europees, segons una enquesta d''El País'

El sondeig pronostica l'enfonsament del bipartidisme a Espanya també a les europees amb el PP i el PSOE de baixada i UPyD i IU de pujada. Les candidatures integrades per CiU i ERC arribarien a aconseguir tres eurodiputats cadascuna, i C's, un

Ara
1 min

BarcelonaEl PP cauria per darrere del PSOE a les eleccions europees del mes de maig, segons una enquesta que publica el diari 'El País'. Es posarien així les bases d'un canvi de cicle polític a Espanya, amb un enfonsament del bipartidisme també a les europees. Els dos grans partits cauen respecte de les europees del 2009, però així com el PSOE està estancat des del novembre del 2013, el PP cau darrere del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Només els separen 1,6 punts, cosa que esbossa un empat tècnic. Aconseguirien 17 eurodiputats el PSOE −a les europees del 2009 en va aconseguir 23− i 16 el PP −24, el 2009−. Creixerien, en canvi, UPyD i IU, que arribarien a multiplicar fins a quatre els seus actuals resultats. Així, IU passaria dels dos actuals eurodiputats a nou, mentre que UPyD aniria del seu únic eurodiputat actual a cinc.

A més, segons el sondeig de Metroscopia per a 'El País', les candidatures que integraran CiU i ERC, que concorreran per separat als comicis, aconseguirien fins a tres eurodiputats cadascuna, i C's es podria estrenar amb un representant al Parlament Europeu.

stats