pacte fiscal
Política 27/07/2012

El PP i el PSOE ja avancen el cop de porta al concert aprovat pel Parlament

A Catalunya, ningú no amaga les poques possibilitats que el pacte fiscal arribi a bon port. A Madrid, PP i PSOE ja han fet palès el seu rebuig rotund a la proposta

Marc Colomer
1 min
Montoro va rebre els aplaudiments dels senadors populars després de la intervenció en què va menysprear amb sarcasme la proposta aprovada al Parlament. / EFE

BarcelonaNingú ha amagat a Catalunya les poques possibilitats que el pacte fiscal arribi a bon port si és en la línia del concert. De fet, el més que previsible rebuig del govern del PP a la proposta s'intuïa en l'ambient més aviat fred del Parlament el dimecres, durant el debat. No hi va haver ni els aplaudiments ni les eufòries (i tampoc el mateix consens) d'aquell 30 de setembre del 2005 en què tots els partits catalanistes aprovaven l'Estatut, que malgrat tot acabaria amb mal regust de boca per la sentència del TC del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ni 24 hores després del sí del Parlament al pacte fiscal, aquest dijous ja es feien sentir les primeres veus de rebuig al PP i al PSOE. Des del ministre Montoro, que va ridiculitzar la proposta i acusar Mas d'estar "enganyant" amb un carreró sense sortida, fins al govern andalús advertien que no té recorregut. Obria foc a primera hora Alicia Sánchez-Camacho, la presidenta del PP de Catalunya, que ja va avançar què dirà Rajoy a Mas quan li plantegi el pacte fiscal: "El president del govern li dirà que no es pot presentar un model de finançament que trenqui les regles del joc democràtic".

Al PSOE, el secretari de Relacions Institucionals, Antonio Hernando, va instar Rajoy a deixar clar si pensa mantenir el suport a CiU al Parlament "ara que reclama el concert", i va deixar clar el "rebuig rotund" del PSOE a la proposta.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats