Política 17/05/2015

PP i PSOE dependran dels pactes postelectorals per seguir governant a la majoria de comunitats autònomes, segons les enquestes electorals

'El País', 'El Mundo', l''Abc' i 'La Razón' publiquen aquest diumenge sondejos i anàlisis preelectorals que assenyalen que els dos partits majoritaris perden pistonada a la majoria de comunitats en què se celebren eleccions autonòmiques diumenge que ve

Ara
2 min
PRIORITZANT TEMES SOCIALS Sánchez va demanar ahir a Rajoy una prestació per als aturats amb fills.

BarcelonaLes enquestes electorals copen els diaris espanyols d'aquest diumenge, a una setmana de les eleccions municipals i autonòmiques del 24-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'àmbit autonòmic, l''Abc' apunta en portada que el PP tindria majoria en 10 de les 13 autonomies on se celebren eleccions diumenge que ve, segons tots els sondejos realitzats per GAD3 les darreres setmanes. Tanmateix, segons l'enquesta que publica avui el diari, centrada en Castella i Lleó, el PP perdria la majoria absoluta en aquesta comunitat –tot i que continuaria sent la força més votada– i el PSOE obtindria els seus pitjors resultats.

A 'El Mundo', un sondeig de Sigma Dos assenyala que María Dolores de Cospedal (PP) es quedaria al llindar de la majoria absoluta a Castella-la Manxa, amb un 37,9% dels vots i entre 15 i 17 diputats, davant del 32,9% que aconseguiria el PSOE. Podem i Ciutadans no passarien dels tres escons, segons el sondeig.

'La Razón' fa una anàlisi amb les dades de les enquestes de NC Report realitzades pel diari les darreres setmanes i assegura que el PP podria mantenir sense suports Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Múrcia i la Rioja. Tanmateix, assenyala que els populars perden alguns suports a l'Aragó, les Balears, Castella-la Manxa, València, Madrid, Extremadura i la Rioja, i subratlla que els sondejos confirmen la previsió que els comicis de diumenge que ve deixaran molts governs en minoria.

En l'àmbit municipal, Ada Colau avançaria Xavier Trias a Barcelona i el PP i el PSC s'ensorrarien, segons una enquesta a 'El País'. El mateix sondeig assenyala que hi hauria un empat tècnic entre el PP i la llista amb suport de Podem a Madrid. Per acabar, un sondeig a 'El Periódico' indica que el PSC aguanta a l'Hospitalet i C's irromp amb força.

stats