Publicitat
Publicitat

NOU FINANÇAMENT

PP i PSOE es retreuen mútuament haver donat ales al pacte fiscal

El pacte fiscal en la línia del concert que va sortir dimecres del Parlament segueix sent protagonista en la política espanyola. Si divendres va ser Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol, qui va tancar la porta a un nou model de finançament per a Catalunya, ahir el PP i el PSOE es van esbatussar mútuament per haver donat ales a la reivindicació que fa CiU del concert. "Vostès han donat oxigen al govern que ara reclama un nou model", va retreure als populars Elena Valenciano, vicesecretària general del PSOE.

"El PP català, el govern espanyol, CiU i l'executiu d'Artur Mas han estat aliats des del minut u, i els que s'han ajudat han estat ells i no nosaltres", va voler insistir Valenciano en resposta a Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, que en una entrevista a Efe va acusar Alfredo Pérez Rubalcaba, secretari general dels socialistes espanyols, de ser "còmplice" dels que "demanen el concert per a Catalunya".

"No té controlat el PSC"

Sánchez-Camacho també va carregar contra Rubalcaba pel fet de "no tenir controlat el PSC", que es va abstenir en els punts claus del nou model de finançament, precisament els que dicten que Catalunya ha de disposar d'una Hisenda pròpia que recapti i gestioni tots els seus impostos. El PP català havia assegurat les setmanes prèvies a la votació que s'abstindria en aquests aspectes del pacte fiscal, però finalment hi va votar en contra. Ahir en va explicar els motius: "Rebutgem que Catalunya recapti tots els tributs, l'apartat normatiu, la quota de retorn (solidaritat) i que hi hagi una única agència tributària catalana".

En vista d'aquesta actitud, la dirigent del PP es va mostrar crítica amb el PSC, un partit que creu que "ha perdut l'oportunitat del debat del pacte fiscal perquè no ha satisfet a ningú", ni els que estan en contra del pacte fiscal ni els que en són del tot favorables. "I tampoc és coherent amb el que defensa el PSOE a la resta de l'Estat", va concloure.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT