CONFLICTE AL PAÍS BASC
Política 02/05/2011

Ridao: “PP i PSOE no volen acabar amb la violència a Euskadi”

El secretari general d’ERC veu una “cacicada” la il·legalització de Bildu, més pròpia d’un “estat autoritari” que d’una democràcia ii participarà demà en un acte de suport a l’esquerra abertzale a Madrid

M.colomer
2 min

BarcelonaLa decisió del Suprem espanyol està inspirada pel PSOE i pel PP. Així de clar ho veu el secretari general d’ERC, Joan Ridao, que ha lamentat l’actitud “més pròpia d’un estat autoritari i d’un règim antidemocràtic” que d’una democràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l’executiva d’ERC, Ridao ha lamentat que el Suprem ha enviat un “missatge nefast” als sectors més moderats de l’esquerra abertzale: “Encara que rebutgin la violència explícitament, els dos principals partits i la justícia espanyola els deixarà fora de les institucions”.

I ho faran pel “càlcul” de dibuixar un mapa postelectoral sense l’esquerra abertzale i reduit al bloc PP-PSOE contra el PNB. “PSOE i PP han decidit que no volen acabar amb el problema de la violència al País Basc, ni que sigui en termes de derrota total, de vencedors i vençuts”, ha deplorat Ridao, que ha advertit dels riscos que “cada pas positiu que fa l’esquerra abertzale rebi una agressió de les institucions i els tribunals espanyols”, ara amb l’argument “grotesc” que darrere de Bildu hi ha ETA. Es dóna el cas que dirigents d’EA, partit integrant de Bildu, han d’anar amb escorta per les amenaces d’ETA.

El secretari general d’ERC participarà demà, a petició de Bildu, en un acte de suport a la coalició abertzale i per denunciar l’actitud “cacic” de Madrid. Els republicans volen fer explícit el seu “suport a un aliat i soci fraternal d’ERC”, en referència a EA. A més, Ridao ha alertat que en qualsevol procés de superació d’un conflicte violent calen “grans dosis de generositat”. Ho han demostrat abans Irlanda i, especialment Sud-àfrica, referent i model per a l’esquerra abertzale basca.

stats