Política 31/10/2011

El PSOE acusa el PP de fer propostes "de dreta clàssica" amb un programa ocult

La directora de campanya socialista, Elena Valenciano, diu que el document aprovat per Rajoy recull "vaguetats i brindis al sol"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PSOE ha carregat avui amb força contra el programa electoral que avui ha aprovat el PP a Santiago de Compostel·la. La directora de la campanya electoral socialista, Elena Valenciano, acusa Mariano Rajoy de tenir un programa de govern ocult perquè els grans temes polítics no apareixen al document que ha rebut el vistiplau de la cúpula popular. Per Valenciano, el programa està ple de "vaguetats i brindis al sol". Ha assegurat que el PP ha dedicat "moltes hores a calcular al mil·límetre l'ambigüitat" i que, a més, l'ha presentat "en un pont mig festiu". Ha resumit el programa com una suma de les "receptes clàssiques de la dreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 de Pérez Rubalcaba creu que, un cop llegides les 100 propostes de la dreta espanyola, no hi ha cap mesura concreta sobre com reduir l'atur ni contempla drets bàsics "com la dependència". Creu que voler aplicar de nou les mesures econòmiques de 1996 és "impossible i inútil" i es pregunta com farà quadrar els comptes Rajoy si abaixa impostos i no diu com apujaran els ingressos. Per ella, la resposta està en el fet que els seus adversaris polítics sí que tenen un pla però que "l'amaguen".

Valenciano tem un retrocés en matèria de drets socials i ha posat d'exemple la possibilitat que el PP derogui el matrimoni homosexual.

stats