Política 04/09/2019

El PP acusa la Plataforma per la Llengua d'impulsar una "nova campanya d'espionatge" a les escoles per promoure el català

Els populars demanen la compareixença del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló

Ara / Agències
1 min
El PP acusa Plataforma per la Llengua d'impulsar una "nova campanya d'espionatge" a les escoles per promoure el català

BarcelonaEl secretari general del Partit Popular català i diputat al Parlament, Daniel Serrano, ha denunciat aquest dimecres que la Plataforma per la Llengua hagi impulsat una campanya per recollir donacions amb l'objectiu de promoure "l'ús del català als patis d'escoles i instituts". Una iniciativa que el popular ha qualificat de "campanya d'espionatge".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un comunicat fet públic aquest dimecres, Serrano ha alertat que "s'han espiat nens de fins a 50 escoles catalanes" i que ara la Plataforma, "que percep diners públics", ha iniciat una "col·lecta per continuar amb aquestes accions".

Per aquest motiu, el diputat del PP ha exigit la compareixença del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, a qui ha acusat de mentir el juliol passat quan se li va preguntar per aquesta qüestió en sessió parlamentària.

Així doncs, Serrano ha demanat a Bargalló que doni explicacions durant la comissió d'Ensenyament per valorar que es "vigili" el comportament lingüístic d'alumnes i professors. En aquest sentit, el diputat també l'ha instat a aclarir si la conselleria ha donat consentiment o no perquè es faci aquesta mena d'estudi. Si no compleix amb la petició del PP, Serrano considera que el titular d'Ensenyament "hauria de dimitir per la gravetat dels fets".

stats