Política 09/05/2015

El PP, el PSOE, C's i UPyD suspenen la campanya d'aquest dissabte per l'accident aeri de Sevilla

Rajoy ha acabat abans d'hora un acte en què intervenia a les Illes Canàries. CiU suspèn els actes a l'aire lliure

Agències/ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ahir divendres a Tarragona. EFE

MadridEl PP i el PSOE han decidit suspendre els actes de campanya per a aquest dissabte per respecte a les víctimes mortals de l'accident d'un avió militar a Sevilla. Així ho han acordat Mariano Rajoy i el líder socialista, Pedro Sánchez, en una conversa telefònica. També Ciutadans i UPyD han cancel·lat tots els actes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Rajoy ja havia acabat abans d'hora un acte a la Laguna, Tenerife, en què intervenia quan li han comunicat la notícia. El cap de l'executiu feia campanya acompanyat pel ministre d'Indústria, José Manuel Soria, i ha optat per cancel·lar l'acte per poder coordinar la situació.

Un cop acabada la intervenció, s'ha pogut veure Rajoy conversant amb els seus col·laboradors de partit –alguns d'ells rebent informacions a través del telèfon– i, després de saludar la militància, el president espanyol ha abandonat de seguida el recinte on es feia l'acte de campanya per a les eleccions del dia 24.

El secretari general del PSOE ha dit, a través de Twitter, que està "commocionat" i que té el pensament en els familiars i companys de les víctimes.

La presidenta en funcions d'Andalusia, Susana Díaz, també ha suspès els actes programats per avui per unir-se al dispositiu de seguiment.

A Catalunya, CiU ha lamentat l'accident en un comunicat i ha suspès els actes a l'aire lliure de campanya, però ha mantingut els que es feien a porta tancada.

stats