Política 04/12/2015

Mariano Rajoy: "Espanya seguirà sent una gran nació"

El líder del PP obre campanya del bracet d'Aguirre i prometent continuisme econòmic i inflexibilitat amb el procés català

Ferran Casas
2 min
Mariano Rajoy a la seu del PP al carrer Gènova davant una pantalla de plasma / EFE

MadridMariano Rajoy no s'ha mogut del guió en l'acte de pegada del primer cartell de la campanya del 20-D. La recuperació econòmica, la defensa de la unitat d'Espanya i la seguretat que transmet el PP en la lluita contra el terrorisme jihadista han estat els eixos del seu breu discurs a la seu del carrer Génova de Madrid, on el partit ha estrenat la seva renovada sintonia davant centenars de militants. A Rajoy l'han precedit Esperanza Aguirre, que fent gala de la seva treva ha animat a que els quatre anys de govern del PP no siguin "un fet aïllat", i la presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que ha destacat el compromís amb la unitat d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El moment més aplaudit ha estat quan el cap de l'executiu, que aquest dijous també ha estat a Melilla i Màlaga fent campanya, ha afirmat que amb la nació espanyola "no s'hi juga" i que "no és negociable". "Seguirem sent una gran nació, la primera d'Europa que es va unir. Espanya serà el que vulguem milions i no uns quants", ha advertit als independentistes. Com a afegit ha indicat que tothom ha de respectar la llei i les sentències del TC, també Artur Mas. "El respecte a la llei també hi ha de ser per part dels presidents autonòmics", ha afirmat.

En l'aspecte econòmic ha fet notar que "ja ningú parla del rescat ni de la fallida del país i som -ha dit- el país de la UE que més creix, per damunt Alemanya, França i el Regne Unit". Segons ell s'ha complert el primer objectiu, que és "crear ocupació", i ara cal "mantenir la política econòmica i cuidar de la gent".

Rajoy, satisfet per les enquestes, ha intentat encomanar ànims als militants del PP afirmant que el seu partit hi és "des del principi, des del 1977" i que elecció rere elecció, es guanyi o es perdi, es defensen "les mateixes idees". Ciutadans apreta i la "corrupció ha fet moltíssim mal” al PP, tal i com admetia hores abans en una entrevist a la cadena conservadora 13TV. Potser, deia, el partit ha “reaccionat tard” però ho ha fet tot i que no és partidari de mesures molt taxatives com apartar imputats abans que s'obri judici oral.

stats