Política 25/10/2011

"Suma't al canvi": el PP demana el vot de la mateixa manera "en català, valencià i balear"

Els populars diferencien les tres suposades llengües però l'eslògan és exactament el mateix

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl Partit Popular ha presentat avui l'eslògan de la campanya electoral pel 20 de novembre, que comença la setmana que ve. El lema és "Súmate al cambio" i els populars faran tanques i banderoles amb les diferents llengües cooficials de l'Estat espanyol. En el cas de Catalunya, les Illes i el País Valencià és "Suma't al canvi"; és a dir, exactament el mateix. Ara bé, en els materials repartits als periodistes asseguren que es tracta de l'eslògan en "català, balear i valencià".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com ja va avançar l'Ara.cat, la direcció del PP estatal té clar que la llengua que es parla al País Valencià és la mateixa que es parla al Principat i a les Illes. Els màxims dirigents del partit, entre els que hi ha el coordinador de Presidència, el català Jorge Moragas, ho admeten en privat. Ara bé, per no molestar el partit a València mantenen la diferenciació entre idiomes. El programa electoral que s'aprovarà dilluns que ve a Santiago de Compostel·la es podrà consultar sota la bandereta de cadascuna de les comunitats amb llengua pròpia però fonts del partit van assegurar que, pràcticament, seria la mateixa versió.

La campanya del PP se centra exclusivament en l'economia i l'ocupació i oblida temes polèmics com el model d'estat, la nova situació a Euskadi o l'ofensiva contra la immersió lingüística a Catalunya.

stats