Política 03/07/2012

El PP avisa que serà un estiu amb "molta activitat" del govern espanyol

Els populars no descarten un ple extraordinari l'última setmana de mes, per convalidar eventuals decrets aprovats al Consell de Ministres del dia 20

Joan Rusiñol
2 min

MadridSi dilluns Mariano Rajoy avisava que ara toca "pitjar l'accelerador" de les reformes, aquest dimarts ha estat el portaveu parlamentari del PP, Alfonso Alonso, qui ha assegurat que aquest serà un estiu "amb molta activitat" per part del govern espanyol. De fet, no ha descartat que hi pugui haver un ple extraordinari l'última setmana de juliol en funció dels decrets que pugui aprovar l'executiu al Consell de Ministres del dia 20. Tothom dóna per fet que l'apujada de l'IVA, que reclama Europa i l'FMI, és imminent i que és probable que es produeixi abans de les vacances d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, el president del govern espanyol compareixerà dimecres de la setmana que ve, a les 9 del matí, per informar de l'últim Consell Europeu. El PSOE assegura que Rajoy només assisteix a la cambra baixa "arrossegat per la legalitat" i denuncia que no hagi convocat un ple ordinari, amb sessió de control, que permeti, entre d'altres coses, debatre sobre els incendis del País Valencià. Pel PP, aquesta pretensió dels socialistes –que ja ha estat descartada– només vol "amagar les bones notícies" de la gestió governamental.

El govern espanyol ha optat per concentrar també dimecres dia 11 –en aquest cas a la tarda– la compareixença en comissió del ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, per analitzar els incendis. Ho farà aprofitant que ja estava convocada per parlar de la política agrària comuna europea i per fer balanç de la cimera Río+20. Els socialistes volien que fos al ple de la cambra baixa i, en tot cas, de forma monogràfica.

La picabaralla entre els dos grans partits espanyols està servida: el PP preveu un estiu de feina intensa i el PSOE critica que el grup majoritari només vol "fer veure" que es treballa durant el juliol al Congrés.

stats