Política 17/06/2014

El PP recorda que a Catalunya la Constitució va tenir més suport que els estatuts

Els populars ratifiquen el seu compromís amb el pacte de 1978

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP assegura que el procés sobiranista a Catalunya no és un argument vàlid per qüestionar ara, en el moment de l'abdicació del rei Joan Carles, el procés constitucional de 1978. El portaveu dels populars al Senat, José Manuel Barreiro, ha recordat als partits favorables al dret a decidir que la Constitució va obtenir més suport en el referèndum que no pas els dos estatuts d'autonomia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el debat al Senat per ratificar la llei orgànica que regula aquest procés, Barreiro ha subratllat que un 90% dels catalans –un percentatge superior a la mitjana estatal– va avalar la carta magna fa 36 anys. En canvi, l'Estatut de 1979 va rebre un 88% dels vots afirmatius i el del 2006 un 73%.

El portaveu popular ha dit que avui la polèmica no és el model territorial ni la forma política de l'Estat. "El debat és si respectem la Constitució o no", ha dit. Per això, ha aprofitat la sessió parlamentària –amb escassa presència de membres del govern espanyol– per dir que el PP es reafirma en aquell pacte constituent i en el suport a la monarquia parlamentària.

stats