POLÍTICA
Política 18/03/2014

PP, PSC i C's carreguen contra Rigau per plantar Wert

Malgrat que els socialistes comparteixen les crítiques a la Lomce, reproven la decisió "pueril" de la consellera d'Ensenyament. CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP fan pinya amb l'executiu de Mas

M.comas / M.colomer
2 min

BarcelonaAmpli suport parlamentari a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que aquest dimarts ha anunciat que no assistirà a la reunió de la conferència sectorial d'educació convocada pel ministre Wert. CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han fet pinya amb Rigau, que s'ha endut les crítiques del PP, el PSC i C's. Malgrat que els socialistes catalans comparteixen les crítiques a la Lomce amb els altres partits catalanistes, han considerat "pueril" la decisió de Rigau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha criticat que Rigau no estigui disposada a defensar les seves posicions "allà on toqui". "M'agradaria que un membre del govern del meu país, i més quan l'assisteix la raó, sigui capaç de defensar el que cregui on sigui. I si és en minoria on li toqui defensar-ho, que hi vagi", ha etzibat Lucena en roda de premsa al Parlament. A diferència dels socialistes, el portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, ha titllat d'"antisistema" tant la consellera Rigau com el Govern. Pels populars, la plantada a Wert denota "molt baixa qualitat democràtica" del Govern.

La portaveu de C's al Parlament, Carina Mejías, ha advertit que complir la Lomce "no és una opció", sinó una obligació. Per Mejías, Rigau "deixa en mal lloc els ciutadans de Catalunya" amb la seva "actitud".

Fermesa catalanista al costat del Govern

En canvi, tant CiU com ERC, ICV-EUiA i la CUP ha fet pinya amb el Govern. El portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha defensat la plantada per una qüestió de "dignitat institucional", i ha subratllat que no s'ha d'anar a Madrid "a fer de mesells amb tots aquells que volen destruir" el model educatiu català. També el portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha carregat contra la "covardia" de Wert, que intenta enfrontar Catalunya amb les altres 16 autonomies.

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha reclamat "directament desobeir la Lomce en tots els seus aspectes". El diputat de la CUP Quim Arrufat ha elogiat la decisió de la consellera i ha assegurat que és "coherent amb el sentiment de la comunitat educativa d'aquest país" pel que fa al rebuig unànime a la Lomce de Wert, i ha considerat una "escopinada a la resta de la població" el fet que la norma espanyola obligui a finançar amb diner públic les despeses d'escolarització de les famílies que es neguin a integrar-se en el model català.

stats