Política 07/05/2014

El PP a Rigau: "No ens convé una consellera temerària i antisistema"

Els populars acusen la consellera de tenir "fòbia" al castellà per defensar la immersió lingüística a l'escola catalana

Sara González
1 min

BarcelonaUna vegada més, el PP ha tornat a reivindicar durant la sessió de control dels consellers al Parlament que s'acabi amb el model d'immersió lingüística a l'escola catalana. La diputada popular María José Garía Cuevas ha instat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a complir amb la interlocutòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè es garanteixi un 25% de castellà a les aules. "No ens convé una consellera temerària i antisistema", ha etzibat la diputada davant la resistència del Govern a cedir en aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuevas ha acusat Rigau de tenir "fòbia" a qualsevol element que apropi els catalans als espanyols i d'estar liderant "l'obstrucció i la insubmissió" al que diu la justícia. "Comença a litigar temeràriament", ha etzibat.

La consellera, però, ha respost que en tot cas són el PP i també Ciutadans els que utilitzen el debat sobre el bilingüisme com a "excusa perquè no s'aprengui el català" a Catalunya. Ha afegit que això demostra que la "fòbia" és per part dels populars al fet que s'apliqui la LEC, una llei que, segons Rigau, garanteix el domini de les dues llengües.

stats