Política 03/07/2012

Un senador del PP es passa al grup mixt per les retallades de Rajoy a la mineria

El partit l'havia suspès de militància per l'actitud crítica amb el govern espanyol

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Juan Morano, senador del PP per Lleó i exalcalde de la ciutat durant molts anys, ha decidit donar-se de baixa d'aquesta formació política, sense renunciar a l'escó a la cambra alta, després de ser suspès temporalment de militància per "deslleialtat", arran de les seves declaracions contra el govern espanyol i el seu propi partit pel conflicte miner. Morano ja va discrepar públicament de José María Aznar per la guerra de l'Iraq.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Morano ha explicat a Efe que ha demanat la baixa del PP i, per tant, del grup popular al Senat. Ara s'integrarà al grup mixt. El senador ha recalcat que el reglament del Senat i la doctrina electoral estableix que l'escó és dels electors i que per això no hi renunciarà.

La Comissió de Drets i Garanties del PP va prendre la decisió de suspendre'l temporalment a proposta del PP de Castella i Lleó, segons han apuntat fonts del partit, que han incidit que, en cap cas, s'ha suspès Morano per trencar la disciplina de vot el 20 de juny al ple del Senat. Aquell dia, el parlamentari per Lleó va donar suport a les esmenes de l'oposició per mantenir les ajudes a la mineria del carbó en contra del criteri del PP.

Per això va ser multat amb 1.950 euros, un càstig que va titllar d'"ignominiós" perquè considera que no havia fet res sancionable perquè havia actuat "democràticament" en defensa dels interessos de la seva terra.

stats