Política 10/06/2019

El PP tanca la porta a l'abstenció al govern de Sánchez defensada per Ayuso: "Volem dificultar la investidura"

García Egea assegura que "el PP no vol ser un partit frontissa"

Germán Aranda
2 min
Els diputats del PP Ana Pastor, García Egea i Pablo Casado, dimarts durant la sessió del Congrés.

MadridLa idea d'una investidura de Sánchez facilitada pel PP, defensada per la candidata popular a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, només ha trigat unes hores a ser desacreditada. I amb molta contundència. Ho ha fet Teodoro García Egea, secretari d'organització del PP, en una compareixença posterior a l'executiva federal a la seu de Génova. "No només no facilitarem la investidura de Sánchez, sinó que la dificultarem", ha sentenciat Egea, que ha volgut de deixar clar que "el PP no és un partit frontissa, sinó una alternativa de govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Egea ha tret ferro a les paraules d'Ayuso, que en declaracions a Onda Cero al matí havia assegurat que prefereix una abstenció en la investidura de Sánchez, per facilitar que no depengui dels independentistes. El secretari d'organització ha assegurat que ha parlat amb Ayuso abans i després d'aquesta entrevista i que no hi ha diferències substancials entre ells.

La reflexió de Génova no deixa lloc als dubtes: "Volem que Sánchez estigui incòmode governant perquè com més incòmode estigui ell, més còmodes estaran els espanyols en el seu dia a dia". Cada dia que passa, el PP intenta acostar-se més a Vox i allunyar-se del PSOE. "Ells [PSOE] li diuen a Junqueras que no es preocupi i nosaltres volem que es preocupi", ha afegit. I fins i tot ha marcat un pas a la dreta de Vox quan se li ha preguntat per l'opinió de Vox de respectar una possible abstenció del PP: "Doncs si els sembla bé una abstenció, que s'abstingui Vox".

Pel que fa a les negociacions per a ajuntaments i comunitats, Egea ha destacat que han sigut dies "importants" i l'acord com a mínim per formar una mesa a l'Assemblea de Madrid amb Vox i Ciutadans ja està força avançat després que aquests dos partits es reunissin aquest diumenge. A l'Ajuntament, en canvi, l'acord està més fred per les reticències de Ciutadans a fer alcalde el candidat popular Martínez-Almeida.

El secretari d'organització del PP ha assegurat que hi ha negociacions també a Múrcia i l'Aragó, malgrat que el PAR va desactivar el govern de dretes a l'Aragó amb un pacte verbal amb el PSOE, i a Múrcia hi ha hagut acostaments entre el PSOE i Cs. Egea ha assegurat que les negociacions clau per als governs autonòmics "baixaran a nivell territorial, perquè les condicions programàtiques són diferents a cada territori", i ha deixat clar que no hi haurà bescanvis entre governs, sinó pactes basats "primer en el programa, després en l'estructura i finalment en les persones".

stats