Política 25/01/2017

El PP vol que Societat Civil Catalana expliqui al Congrés com viu el procés sobiranista

En una reunió amb la diputada popular Beatriz Escudero, l'entitat li ha traslladat les demandes d'una part "majoritària" de la població catalana que no és partidària de l'independentisme

Europa Press
1 min
Final de l'acte, amb el president i representants territorial de Societat Civil Catalana / FERRAN FORNÉ

BarcelonaEl PP té previst registrar aquesta mateixa setmana la compareixença de Societat Civil Catalana (SCC) a la Comissió de Qualitat Democràtica, contra la Corrupció i de Reformes Institucionals i Legals del Congrés. Amb aquesta compareixença, els populars volen que els diputats coneguin com es viu a Catalunya el procés sobiranista que promou el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del PP a la comissió, Beatriz Escudero, ha assegurat a Europa Press que el Congrés és el lloc "idoni" perquè SCC expliqui les seves demandes i que no només s'escoltin les dels independentistes catalans. Escudero ha afegit que "és molt important que s'escolti també l'opinió de l'altra part de la societat catalana".

A la reunió que Escudero ha mantingut amb representants de l'entitat, li han exposat les conclusions d'un document realitzat el setembre de 2015 i que es troba en procés d'actualització. Aquest document analitza quina és la situació actual a Catalunya i quines són les demandes d'una part "majoritària" de la seva població que no és partidària de la independència.

La diputada popular vol que aquest anàlisis sigui conegut "de primera mà" per la resta de diputats i és per això que tenen previst registrar la compareixença al Congrés de SCC a la Comissió Anticorrupció que actualment presideix el diputat de Ciutadans Toni Cantó.

stats