Política 12/09/2016

PP i C's acorden que De Guindos comparegui aquest dimarts en comissió, i no al ple, pel cas Soria

El PSOE considera que va contra el reglament i intenta aturar la convocatòria

Dani Sánchez Ugart
2 min
El ministre d’Economia en funcions, Luis de Guindos, va passar de dir que no volia repetir a oferir-se com a vicepresident.

MadridLuis de Guindos donarà explicacions demà dimarts al Congrés sobre l’intent de col·locar l’exministre d’Indústria José Manuel Soria al Banc Mundial. Aquesta tarda s'ha constituït la comissió d’Economia del Parlament espanyol, on el ministre en funcions respondrà a les preguntes dels diputats, i els membres de la mesa, amb majoria de les dues formacions conservadores, han decidit convocar de nou la comissió per a demà dimarts, a les sis de la tarda, amb aquesta compareixença a l'ordre del dia, segons ha explicat el diputat del partit taronja, Toni Roldán.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Guindos es complica el somni de ser vicepresident

El PSOE ha intentat fins a l'últim minut forçar que De Guindos comparegués al ple del Congrés, i no a la comissió. El portaveu d'Economia del partit, Pedro Saura, ha considerat que la convocatòria de De Guindos va en contra del reglament, perquè no compleix els terminis establerts.

El govern espanyol, amb el suport dels seus aliats, ha aconseguit evitar que la compareixença es faci en el ple del Congrés. Així, el cas Soria no modifica gaire l’agenda del ministre, que ja tenia previst assistir a la comissió d’Economia per donar explicacions sobre el pla d’ajust que s’ha d’enviar a Brussel·les a l’octubre, i una de les mesures estrella d’aquest pla: la restitució dels pagaments anticipats de l’impost de societats, amb la qual l’executiu vol augmentar la recaptació en 6.000 milions d’euros aquest any.

Les proposicions de compareixença acceptades són les del PP, que parlen sobre els nomenaments als organismes financers internacionals –el cas Soria– i una altra del PSOE on se li demana que expliqui la situació del dèficit espanyol.

stats