Política 24/07/2017

El PP presentarà recurs d'empara al TC si Junts pel Sí i la CUP aproven la reforma del reglament del Parlament

Albiol ha qualificat de "cacicada" aquesta modificació de les regles de la cambra, que ha de permetre aprovar les lleis de desconnexió, perquè considera que "vulnera els drets dels diputats"

Mireia Esteve
2 min
Albiol insta Puigdemont a fer “un gest” per parlar amb Rajoy

BarcelonaLa reforma del reglament del Parlament tornarà al ple de la cambra aquesta setmana per sotmetre's al debat final. La modificació ha de permetre aprovar les lleis de desconnexió en un sol debat. El PP ja hi ha presentat una esmena i ha anunciat que si la seva proposta no tira endavant presentaran un recurs d'empara al Tribunal Constitucional. "És una autèntica cacicada", ha etzibat el president dels populars catalans, Xavier García Albiol, perquè considera que la reforma "vulnera els drets dels diputats, especialment els de l'oposició".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ha advertit que si aquesta reforma del reglament tira endavant s'arribaria a "una situació gens presentable en una democràcia". Per això considera que Junts pel Sí i la CUP "fan trampes" a l'hora de presentar una modificació de "les regles del joc" del Parlament "a mig partit". El líder popular confia que PSC i Ciutadans avalin la seva estratègia per frenar aquesta reforma, tot i que ha admès que de moment no pot parlar per aquestes dues formacions. Això sí, els ha instat a "defensar els interessos comuns dels diputats".

El mecanisme que el sobiranisme vol utilitzar per tirar endavant la desconnexió exprés és, per a Albiol, "propi de governs que són a la fase final". Per això ha tornat a reclamar que Carles Puigdemont convoqui eleccions autonòmiques per posar fi al projecte independentista que defensa i que considera que només està dirigit per "les elits polítiques, econòmiques i socials de Catalunya".

En aquest sentit, el president del PP català ha animat la "societat civil catalana", però també "veus autoritzades" de diferents àmbits, com l'econòmic, que facin sentir la seva veu públicament per manifestar "públicament que la situació que es viu a Catalunya és inadmissible". Albiol ha reiterat que l'1 d'octubre no es farà el referèndum que ha anunciat el Govern i ha assegurat que el mateix executiu català "sap que l'únic escenari que es pot produir són unes eleccions autonòmiques".

stats