Política 03/10/2011

El PP vol reobrir el Valle de los Caídos als turistes

Els populars asseguren que, si guanyen les eleccions, només assumiran els articles de la llei de memòria històrica que van votar, segons informa avui 'El Periódico'

Ara
1 min

BarcelonaEl PP tornarà a obrir el Valle de los Caídos a les visites turístiques si guanya les properes eleccions del 20 de novembre. Segons avança El Periódico, el mausoleu on hi ha enterrat Franco i 30.000 víctimes de la Guerra Civil de tots dos bàndols rebrà de nou visitants més enllà dels horaris de culte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern socialista va tancar el recinte l'abril del 2010 per motius de seguretat davant del deteriorament del recinte i només hi permet l'entrada des de llavors en horari de missa.

El PP defensa el Valle de los Caídos com a lloc turístic i considera que tenir-lo tancat és una pèrdua econòmica per a comerços i restaurants de San Lorenzo del Escorial. Abans que es tanqués, rebia unes 500.000 visites l'any.

Els populars també avancen que no derogaran la llei de memòria història, però que només estan disposats assumir els articles que van votar favorablement, és a dir, 9 dels 22 totals.

Entre les mesures d'austeritat de Rajoy hi ha la retallada dels ajuts a represaliats per poder honrar la memòria i exhumar les fosses comunes.

stats