Publicitat
Publicitat

El PP adverteix a Amaiur que no es faci "il·lusions" sobre la 'doctrina Parot'

Els populars han advertit a la formació basca al Congrés que no faci "extrapolacions" sobre la constitucionalitat o no de la doctrina

El portaveu del grup popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha advertit aquest dimarts a Amaiur, i en especial al seu portaveu a la cambra baixa, Xabier Mikel Errekondo, que no es "faci cap il·lusió sobre la 'doctrina Parot'", perquè està vigent.

Després de la junta de portaveus, Alonso ha assegurat, en relació amb la sentència del Tribunal de Drets Humans –a la qual exigeix l'excarceració de l'etarra Inés del Río Prada i una indemnització de 30.000 euros en haver aplicat aquesta doctrina–, que en la decisió no es parla de la constitucionalitat o inconstitucionalitat. Per aquest motiu, ha exigit a Errekondo que "no faci extrapolacions".

També ha recordat que la sentència del Tribunal d'Estrasburg no en corregeix cap altra emesa pel Constitucional espanyol, que anteriorment no va admetre el recurs d'empara contra l'aplicació de la 'doctrina Parot', presentada per l'etarra.

El portaveu popular ha expressat la seva indignació en afirmar de manera contundent que el que alegrava el portaveu d'Amaiur era la possible sortida al carrer d'una terrorista amb vint assassinats perpetrats.

Precisament, sobre aquesta qüestió, ha afirmat que li consta que el govern espanyol prendrà una sèrie de mesures per evitar l'excarceració d'Inés del Río Prada, com la petició de la suspensió de l'execució de la sentència i la presentació d'un recurs davant la gran sala.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT