Política 10/07/2012

El PP adverteix a Amaiur que no es faci "il·lusions" sobre la 'doctrina Parot'

Els populars han advertit a la formació basca al Congrés que no faci "extrapolacions" sobre la constitucionalitat o no de la doctrina

Efe
1 min

MadridEl portaveu del grup popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha advertit aquest dimarts a Amaiur, i en especial al seu portaveu a la cambra baixa, Xabier Mikel Errekondo, que no es "faci cap il·lusió sobre la 'doctrina Parot'", perquè està vigent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la junta de portaveus, Alonso ha assegurat, en relació amb la sentència del Tribunal de Drets Humans –a la qual exigeix l'excarceració de l'etarra Inés del Río Prada i una indemnització de 30.000 euros en haver aplicat aquesta doctrina–, que en la decisió no es parla de la constitucionalitat o inconstitucionalitat. Per aquest motiu, ha exigit a Errekondo que "no faci extrapolacions".

També ha recordat que la sentència del Tribunal d'Estrasburg no en corregeix cap altra emesa pel Constitucional espanyol, que anteriorment no va admetre el recurs d'empara contra l'aplicació de la 'doctrina Parot', presentada per l'etarra.

El portaveu popular ha expressat la seva indignació en afirmar de manera contundent que el que alegrava el portaveu d'Amaiur era la possible sortida al carrer d'una terrorista amb vint assassinats perpetrats.

Precisament, sobre aquesta qüestió, ha afirmat que li consta que el govern espanyol prendrà una sèrie de mesures per evitar l'excarceració d'Inés del Río Prada, com la petició de la suspensió de l'execució de la sentència i la presentació d'un recurs davant la gran sala.

stats