CONGRÉS DE DIPUTATS
Política 11/07/2012

El PP amenaça d'il·legalitzar els abertzales

Ara
1 min

MADRID.El govern de Mariano Rajoy no deixa passar ni una ocasió per amenaçar els abertzales amb la il·legalització de les seves marques. "El comptador segueix en marxa i avança molt ràpid", va advertir ahir el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, després que Amaiur es negués a condemnar explícitament l'assassinat del regidor del PP d'Ermua Miguel Ángel Blanco fa 15 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una injustícia que cal reparar", va afirmar el diputat d'Amaiur Rafael Larreina, que va manifestar "respecte" a la seva família, "com a totes les víctimes que han patit injustícies en la història recent, sense cap tipus d'excepció". Tot i això, en el 15è aniversari del segrest de Blanco, el portaveu d'Amaiur, Xabier Mikel Errekondo, es va negar a respondre directament si condemna l'assassinat i es va remetre a la resposta que ja havia donat Larreina.

"No podem permetre aquesta burla cada dia", va insistir Alonso, que va afegir que "prenia nota" de l'actitud d'Errekondo, ja que la sentència del Tribunal Constitucional que va legalitzar Sortu establia que la no condemna dels assassinats podia ser causa d'il·legalització de la formació. "Per ser diputat no fa falta tenir només l'acta, també s'espera que un tingui un mínim de dignitat i una certa humanitat", va etzibar el portaveu dels populars.

Sota vigilància permanent

Davant les amenaces d'il·legalització del ministeri d'Interior, l'Ajuntament de Sant Sebastià, governat per Bildu, va anul·lar la setmana passada una subvenció de 9.000 euros per a un documental sobre presos etarres després que la promotora renunciés a la dotació. El ministre Jorge Fernández Díaz veia en aquesta concessió "clars indicis" per il·legalitzar els abertzales.

stats