Política 06/01/2019

El PP andalús preveu tancar el pacte de govern amb Cs la setmana que ve

Les dues formacions busquen el suport de l'extrema dreta de Vox per investir el líder popular

Ara
1 min
Els equips negociadors del PP i Cs, encapçalats per Juanma Moreno (e) i Juan Marín (d), abans de començar la reunió que han mantingut avui a Sevilla, un dia abans de la constitució del Parlament andalús

BarcelonaLa secretària general del Partit Popular Andalús, Loles López, ha avançat aquest diumenge que probablement la setmana que ve el PP i Ciutadans podran "tancar un acord definitiu" sobre la formació del nou govern a Andalusia en una trobada de les direccions dels dos partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, recollit per Efe, la dirigent del PP ha assenyalat que la negociació entre el PP i Ciutadans avança a bon ritme i ha expressat la seva satisfacció per "la bona feina que estan fent els equips negociadors".

Ara bé, malgrat que s'assoleixi el pacte, les dues formacions necessiten el suport de l'extrema dreta de Vox per escollir nou president i desbancar els socialistes. Entre les peticions de Vox hi ha posar fi al suport pressupostari de la llei contra la violència de gènere. Unes pretensions a les quals, de moment, ha cedit el PP, que ha ofert ampliar les ajudes a altres víctimes de violència domèstica, inclosos els homes (malgrat els pocs casos que es donen).

Reducció de les conselleries

Divendres, el PP i Ciutadans van anunciar la reducció del nombre de conselleries i de delegats territorials a les vuit províncies de la comunitat, en el marc de les negociacions sobre l'estructura de govern.

"Estem treballant amb rigor i seriositat per fer possible el govern del canvi a Andalusia", ha assegurat López, que ha garantit que l'objectiu és "oferir als andalusos una administració més eficaç, més eficient i més pròxima".

stats