Política 27/06/2017

El PP assumeix que el "màxim" a què pot aspirar el Govern és a un 9-N "cutre"

Alejandro Fernández remarca que el sobiranisme no podrà disposar d'un cens "clar i creïble, ni de junta electoral ni de garanties democràtiques"

Aleix Moldes / Núria Orriols
1 min
Alejandro Fernández substitueix Millo com a portaveu al Parlament

BarcelonaEl PP no renuncia a aturar el referèndum, però reconeix que és possible que l'1-O hi hagi una votació, que ja comencen a desvirtuar. El portaveu parlamentari dels populars, Alejandro Fernández, ha remarcat aquest dimarts que "el màxim" a què pot aspirar el Govern és a organitzar "un 9-N però més 'cutre'". Segons ell, l'executiu no podrà garantir "un cens clar i creïble, ni una junta electoral ni tampoc garanties democràtiques". L'ARA ja va avançar en l'edició de dilluns que el govern espanyol s'inclinava per no fer servir la força per aturar el referèndum si no ho aconsegueix abans de l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández també ha criticat la manca de neutralitat que tindria la votació, ja que "el recompte el faran voluntaris i també actuaran voluntàriament els interventors". "La neutralitat no serà la característica principal", ha subratllat. El PP a Catalunya preveu, doncs, la possibilitat que l'1-O hi hagi urnes perquè la ciutadania respongui a la pregunta sobre la independència que els plantejarà el Govern, però avança que, si es produeix, serà un consulta "sense garanties".

"Ara per ara, els elements que tenen damunt la taula són els del 9-N. El que passi després no ho puc avançar, però, algú creu que repetir un 9-N és positiu per a Catalunya?", ha preguntat el portaveu popular des de la sala de premsa del Parlament. Fernández ha tornat a demanar al Govern que convoqui eleccions catalanes i renunciï al seu projecte "il·legal".

stats